Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IDAPA impulsa una jornada de debat sobre el senderisme

L'IDAPA impulsa una jornada de debat sobre el senderisme

Hi intervindran tècnics, empresaris, hotelers, guardes i guies, entre d'altres L'objectiu és analitzar el model que impulsa el Conselh Generau d’Aran
PyrenMuseu
26/10/2011 11:39

Tècnics en gestió de camins, empresaris de serveis turístics, hotelers, guies, guardes, responsables de parcs i altres agents del territori debatran aquest dijous i divendres a Vielha sobre els models de gestió dels camins i la promoció del senderisme que s’apliquen actualment a la Val d’Aran.

Les jornades formen part de les accions de dinamització del sector que impulsa l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que inclouen estudis, cursos especialitzats i jornades tècniques itinerants, de les que s’han fet edicions en anys anteriors a l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Sobirà.

Aquesta nova edició permetrà fer una aproximació al model de gestió que aplica el Conselh Generau d’Aran en la seva xarxa de senders, amb xerrades i visites tècniques sobre el terreny per conèixer actuacions emblemàtiques de recuperació de camins. En aquesta ocasió es visitarà el Camin dera Còsta (Canejan), com a exemple de conservació d’un camí històric; el Camin dera Ièrla dera Canau (Les), exemple de recuperació de camí alternatiu a la carretera, i la ruta de patrimoni Mina Victòria. El programa també inclou la visita al PyrenMuseu, el museu del pirineïsme, ubicat a Salardú.

Les jornades també pretenen facilitar el debat entre els agents públics i privats del territori implicats en la creació de productes turístics de senderisme i la seva comercializació. Igualment, es debatrà sobre les estratègies comunes de cooperació i de promoció entre les diferents comarques pirinenques.

El contingut de la trobada va ser tractat en la darrera reunió de la Taula de senderisme de l’Alt Pirineu i Aran, una comissió de debat i de treball en el camp de la formació, el manteniment dels camins i la promoció del senderisme que aplega tècnics i professionals del sector de les diferents comarques pirinenques, celebrada el passat dia 12 de setembre a Sort (Pallars Sobirà).

En aquella mateixa sessió també es va acordar l’assistència a la fira de senderisme Trek&Walk (La Farga de l’Hospitalet 11,12 i 13 de novembre) amb l’objectiu que les comarques i els parcs pirinencs puguin promocionar les seves ofertes de senderisme.

Actualment, l’IDAPA està acabant de redactar el manual de restauració de camins de muntanya i treballa en la definició de criteris homogenis per a la realització dels inventaris comarcals i regionals de camins i senders.

Mostrar formulari de contacte