Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IDAPA organitza un curs de gestió de camins i mobilitat a l'Alt Pirineu i Aran

L'IDAPA organitza un curs de gestió de camins i mobilitat a l'Alt Pirineu i Aran

21/08/2009 10:41

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), organitza per la propera tardor un curs de gestió de camins i mobilitat a l’Alt Pirineu i Aran. Aquesta iniciativa pretén reunir en un mateix espai d’aprenentatge i de debat els tècnics que treballen en la gestió del senderisme de les comarques de l’Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el territori de l’Aran.

Els objectius fonamentals d’aquest curs són conèixer el marc normatiu regulador dels camins i la circulació motoritzada pel medi natural aplicable a Catalunya, i debatre les diferents metodologies per a la confecció d’inventaris de camins. Així mateix, es vol donar a conèixer diferents models de gestió de la mobilitat rural i de lleure, tant del Pirineu com d’altres territoris europeus, i la realitat de les diferents comarques de l’Alt Pirineu i l'Aran en matèria de camins i de senderisme.

Un altre dels objectius del curs serà explicar diferents models de gestió de senderisme, els seus avantatges i els seus inconvenients, a més de descobrir de primera mà els mètodes de treball i les estratègies d’un model de gestió de senderisme de referència en l’àmbit de la muntanya europea. El seminari afavorirà una aproximació a altres usos dels camins i establirà un objectius i una metodologia de treball en matèria de camins i senderisme a la zona pirinenca.

El curs s’impartirà en tres sessions teòriques d’un dia i mig (dijous de 9:00h a 19:00h i divendres de 9:00h a 14:00h), els dies 17 i 18 de setembre; 1 i 2 d’octubre; i 5 i 6 de novembre. Del 14 al 18 d’octubre està previst un viatge a Suïssa.

El lloc de realització del curs serà l'Escola de Piragüisme de Sort.  Aquest centre també ofereix opcionalment servei de restauració i pernoctació, que aniran a càrrec dels participants (preus: 36€ p/c – 11€ àpat). Per a informació i inscripcions cal adreçar-se a l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a Tremp. El telèfon de contacte és el 973654641 i el correu electrònic: idapa@gencat.cat.


La data límit d’inscripció és del 10 d’agost al 4 de setembre de 2009, ambdós inclosos. Les places són limitades, i si és necessari, es realitzarà un procés de selecció entre els inscrits.

Mostrar formulari de contacte