L'IDAPA organitza un curs d'ecoturisme per a empresaris turístics
L’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu acull la primera jornada, que vol donar a conèixer el potencial ecoturístic de l’Alt Urgell L’oferta formativa inclou sessions teòriques i sortides de camp
L’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu (ECAP) ha acollit aquest dijous la primera jornada d’un curs d’ecoturisme, promogut per l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA). L’oferta formativa pretén donar a conèixer als empresaris, els tècnics turístics i els gestors públics les potencialitats que té l’Alt Urgell en aquest àmbit. D’altra banda, el curs, que es durà a terme tots els dijous fins al 14 d’octubre, vol crear un espai de trobada i debat entre privats i institucions, incloent empreses d’hostaleria i guiatge, les agències de viatge i qualsevol persona que tingui relació amb aquest sector.
La inauguració del seminari ha anat a càrrec aquest matí del director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a l’Alt Pirineu i Aran, Òscar Augé; el director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, Arcadi Castilló; i el professor de l’ECAP Joan Obiols.
En declaracions a RàdioSeu, Òscar Augé ha destacat que el Pirineu en general i l’Alt Urgell en particular, tenen “grans raons” per desenvolupar l’ecoturisme. En aquest sentit, ha remarcat la riquesa del patrimoni natural i la qualitat i diversitat de l’oferta turística ja existent. A més, per Augé és important tenir en compte que és un avantatge “comptar amb un mercat en desenvolupament”.
El curs d’ecoturisme per a empresaris turístics ha inclòs una sessió teòrica sobre els principals espais naturals protegits de l’Alt Urgell. Hi ha assistit el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Jordi Palau; el director del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Jordi Garcia; i Rafel Mariné, representant de l’Obra Social de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa, que gestiona la Muntanya d’Alinyà.
Tot seguit, Jordi Nicolau i Jordi Dalmau, de l’empresa Aubèrria natura i patrimoni, han fet una xerrada-col.loqui sobre els principis bàsics generals i comarcals de l’ecoturisme. Finalment, han dirigit una sortida de camp als Setinferns, on s’ha parlat de geologia i de rapinyaires.
El curs oferirà també diverses sortides de camp als espais naturals alturgellencs. La cloenda es farà amb un dinar el darrer dijous del seminari, el 14 d’octubre.