Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Idapa organitza una trobada a Bellver de Cerdanya per crear una xarxa de museus pirinencs

L'Idapa organitza una trobada a Bellver de Cerdanya per crear una xarxa de museus pirinencs

La trobada es farà el dia 27 de juny amb la participació de tècnics i persones pròximes a les entitats que es dediquen a la conservació del patrimoni
Acordió del Museu d'Arsèguel
22/06/2007 11:21

L'Institut pel Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (Idapa) ha organitzat una jornada de reflexió perquè es creï una xarxa de museus pirinencs. La trobada es farà el 27 de juny a l'hotel Bellavista de Bellver de Cerdanya amb la participació de tècnics i persones pròximes a les entitats que es dediquen a la conservació del patrimoni, si bé la jornada està oberta a tothom.

La filosofia de la jornada és la d'impulsar la conservació i divulgació del patrimoni pirinenc. Donades les potencialitats i el paper estratègic que el patrimoni pot tenir per al futur dels territoris de muntanya, l'Idapa ha promogut diferents estudis per conèixer la situació i les possibilitats de dinamització dels diferents museus, col·leccions, centres d'interpretació i equipaments patrimonials que estan actius a l'Alt Pirineu i Aran.

El darrer d'aquests treballs, presentat en l'últim Consell Rector de l'Institut, proposa un seguit d'actuacions entre les quals destaca la creació d'una xarxa de treball i de cooperació entre els ens locals i altres institucions que disposen d'aquests equipaments. La xarxa ha de permetre posar en comú coneixements, intercanvis i estratègies de gestió, de promoció i de comercialització que facilitin l'aparició de sinèrgies i, en definitiva, contribueixi a la consolidació d'aquests equipaments.

Entre els ponents de les jornades hi haurà el redactor de l'estudi i director de l'Ecomuseu de les valls d'Àneu, Jordi Abella, que farà una ponència titulada El treball en xarxa dels equipaments patrimonials a l'Alt Pirineu i Aran'. Tot seguit hi haurà una taula rodona amb el tema de la Gestió del patrimoni cultural i treball en xarxa a l'Alt Pirineu i Aran'.

A la taula rodona hi intervindran l'alcalde de Pont de Suert, Albert Alins; el director del Museu de l'Acordió d'Arsèguel (Alt Urgell), Artur Blasco; l'alcalde de Salàs de Pallars (Pallars Sobirà), Francesc Borrell; el tècnic de Cultura del Consell del Pallars Sobirà, Xavier Català; la directora del Museu de la Vall d'Aran, Carol Desel; en representació del Bisbat d'Urgell, Benigne Marquès; la tècnica del Museu Hidroelèctric de Cabdella, Eva Perisé; l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella; el museòleg i cap de l'Àrea de Difusió i Explotació del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Josep Manel Rueda; i el gerent de l'Institut de Recerca en Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona, Gabriel Alcalde.

La presentació de conclusions a càrrec de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i l'Idapa. La clausura la farà el director general d'arquitectura i paisatge, Joan Ganyet; el subdirector General de Patrimoni Cultural, Daniel Solé; i el president del Consell Comarcal, Joan Pous. Després de les ponències es farà una visita guiada al museu del Sequer de Bellver de Cerdanya, i al parc dels búnquers de Montellà-Martinet (Cerdanya).

Mostrar formulari de contacte