Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IEI acull una exposició de bolets de primavera

L'IEI acull una exposició de bolets de primavera

30/05/2011 14:09

El pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d'aquesta setmana l’exposició de bolets de primavera que porten a terme els membres de la Secció de Micologia. Les mostres han estat recol·lectades arreu de les terres de Lleida durant aquest cap de setmana.

Gràcies a les pluges caigudes aquest mes i les altes temperatures registrades, enguany la mostra arriba a les 120 espècies exposades, fet que no és usual en la temporada de primavera.

Les espècies trobades són diverses. Hi estan representades des de les típiques múrgoles, carreretes i moixernons de primavera, fins a boletales, com ara ceps i, fins i tot, algun rovelló, tan abundants a la tardor. També es poden contemplar bolets de xop, palomins, pebrassos i peus de rata.

Per a cada espècie s’indica sempre el nom científic, el nom vulgar en català, (si el té) i la seva comestibilitat, toxicitat o falta d’interès gastronòmic.

La mostra es completa amb una exposició bibliogràfica sobre bolets: publicacions de la l’IEI realitzades per la Secció de Micologia, publicacions dels membres de la Secció a d’altres institucions, llibres científics i un apartat de novetats bibliogràfiques.

Mostrar formulari de contacte