Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IEI acull una sessió dedicada a la política lingüística de l'occità a Catalunya i Aran

L'IEI acull una sessió dedicada a la política lingüística de l'occità a Catalunya i Aran

27/01/2012 10:45

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) acollirà aquest divendres una sessió sobre aspectes destacables de la política lingüística de l’occità a Catalunya i Aran, organitzada per la Diputació de Lleida, el Conselh Generau d’Aran i la Generalitat de Catalunya.

L’acte comptarà amb la participació del director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Josep Maria Solé i Sabaté; la directora dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Carme Vidal; el Vicesíndic primer d’Aran, Loís Carlos Medina; el responsable de la càtedra d’Occità a la Universitat de Lleida (UdL), Aitor Carrera, i el cap de Política Lingüística del Conselh Generau d'Aran, Jusèp Loís Sans. A l’acte també assistirà la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol.

La sessió tractarà sobre la unitat de la llengua occitana, la forma d’interpretar-la, el desenvolupament de la Llei de l’occità, aranès a l’Aran, la protecció de la varietat aranesa de la llengua, la relació amb les regions de l’àmbit lingüístic occità, la situació de la llengua occitana a Catalunya i la protecció institucional, entre d’altres qüestions.

La conferència també farà referència al recent recurs d’inconstitucionalitat que ha presentat el Govern de l’Estat espanyol a la Llei de l’occità.

Mostrar formulari de contacte