Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Incasòl inicia la restauració de l'església de Sant Martí de Bescaran

L'Incasòl inicia la restauració de l'església de Sant Martí de Bescaran

L’obra, al municipi de les Valls de Valira, compta amb un pressupost de 67.760 euros i forma part del programa Reviure les Velles Ciutats
Sant Martí de Bescaran (ACN/arxiu)
06/07/2018 14:47

L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha iniciat la rehabilitació de l’església de Sant Martí de Bescaran, al municipi de les Valls de Valira. Les obres han estat adjudicades a l’empresa urgellenca Construccions Orgel·lia, SL per un import de 67.760 euros i compten amb un termini d’execució de 5,5 mesos.

Els treballs, basats en un projecte de l’arquitecte Miquel Duelo Nebot, consistiran principalment en la reconstrucció de la coberta de la nau del temple, la qual es durà a terme amb la restitució dels materials originals. A més, es substituiran els baixants pluvials i els del remat de la coberta del campanar, també s'impermeabilitzarà l'exterior del mur de contenció nord, es pavimentarà l’era del costat i s'arranjarà el revestiment interior dels paraments verticals malmesos.

El deteriorament general de l’immoble s’ha vist agreujat en els darrers temps per l’entrada d’aigua en diferents punts de l’església, principalment per la coberta que manifesta una manca d’estanquitat, i pels murs perimetrals de contenció, sense impermeabilització. Els promotors del projecte són l’Entitat municipal descentralitzada de Bescaran, el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, el Bisbat d’Urgell i l’INCASÒL dins del programa Reviure les velles ciutats.

L'Institut Català del Sòl aportarà un màxim de 63.977 euros, mitjançant les inversions establertes en el conveni de transferències signat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Mentre, l’Entitat descentralitzada hi destinarà 7.000 euros i el Bisbat 2.404 euros. L’església fou declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell el 14 d’octubre de 2010.

Mostrar formulari de contacte