Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'incendi de les Valls de Valira ja ha cremat 250 hectàrees

L'incendi de les Valls de Valira ja ha cremat 250 hectàrees

De moment, s'ha desallotjat una trentena de persones de Calbinyà i dues masies de la zona L'incendi a Montanissell es troba en fase de control, tot i que hi treballen 17 dotacions El vent dificulta les tasques d'extinció a Baix Pallars i al Pont de Suert
Incendi 08.03.2012 - 3
08/03/2012 18:18

ACTUALITZACIÓ

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant ens els múltiples incendis forestals que s’han declarat aquest dijous al migdia a l'Alt Pirineu. Tots continuen actius i les condicions meteorològiques estan complicant molt les tasques dels equips d’extinció, ja que els mitjans aeris no poden realitzar descàrregues per culpa de les fortes ràfegues de vent. En aquests moments, i amb l'arribada de l'ocàs, ja s'han retirat.

El foc de les Valls de Valira, que afecta la muntanya de Calbinyà, entre Arcavell i Llirt, afecta segons dades provisionals una superfície de 250 hectàrees de vegetació forestal. Al lloc treballen conjuntament 23 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 23 efectius dels Bombers del Principat d’Andorra.

Els Mossos d’Esquadra, que han mobilitzat set patrulles, han desallotjat preventivament una trentena de persones del nucli de Calbinyà i de dues masies de la zona, Mas Bascullades i Mas Solanes. No hi ha hagut cap ferit.

El cap operatiu dels Bombers de la Generalitat, Robert Gómez, ha assenyalat que el vent està sent el principal obstacle per a l'extinció, tant perquè fa avançar el foc com perquè impedeix que s'hi apropin els helicòpters bombarders.

Els Bombers d'Andorra s'estan centrant en la zona d'Arcavell, la part més propera al Principat. El seu director adjunt, Jordi Farré, ha ofert la col·laboració del cos, tenint en compte que l'extinció pot ser llarga.

Montanissell

D’altra banda, l’incendi forestal de Coll de Nargó, a la població de Montanissell, es troba en fase de control des de les 18.00 hores. La superfície afectada, segons dades provisionals Bombers, és de 65 hectàrees de vegetació (matolls i alzinar) d’una zona coneguda com les costes de la Guineu. Al lloc, hi treballen 17 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat per tal de controlar tot el perímetre. També hi ha dues patrulles dels Mossos d’Esquadra.

Baix Pallars

Pel que fa a l’incendi forestal del Baix Pallars, que s’ha declarat al voltant de les 12.27 hores, en aquests moments hi treballen una cinquantena de dotacions terrestres (28 vehicles d’aigua i la resta de comandament). D’altra banda, s’han activat cinc mitjans aeris (dos helicòpters bombarders i tres avions de vigilància i atac) que es troben en aquest incendi, a l’espera que les condicions de vent els permetin poder intervenir en les tasques d’extinció. Segons dades provisionals dels Bombers de la Generalitat, el foc hauria afectat ja a unes 300 hectàrees de vegetació forestal.

Al lloc treballen 15 patrulles dels Mossos d’Esquadra, controlant els accessos de la zona, així com també regulant el trànsit de la carretera N-260 al seu pas per Sort, on resta tallada entre els quilòmetres 285 i 285,5. A més, també treballen efectius del Cos d’Agents Rurals i de les ADF de la zona.

Cal afegir, que a causa d’aquest incendi s’han desallotjat als veïns dels nuclis de població de Bresca, Useu i Baén. Algunes d’aquestes persones les han acompanyat a Peramea i altres han anat a cases de familiars. Pel que fa a les persones de Peramea, aquestes es troben confinades com a mesura preventiva.

El Pont de Suert

Finalment, l’incendi forestal de Pont de Suert, del qual s’ha rebut l’avís a les 13.13 hores, afecta el fons de Viu de Llevata i hauria cremat, segons Bombers, a hores d’ara, una superfície provisionals d’unes 80 hectàrees de vegetació forestal. Al lloc treballen deu dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. A més, també treballen cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra on també han hagut de regular el trànsit de la carretera N-260, per un tall momentani de circulació, tot i que no està tallada.

Recordem que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT. Al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) s’hi troba reunit el comitè tècnic del pla INFOCAT, presidit pel secretari general d’Interior, Xavier Gibert.

Mostrar formulari de contacte