Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Institut Català de la Salut amplia la teleoftalmologia al Pirineu

L'Institut Català de la Salut amplia la teleoftalmologia al Pirineu

El servei evita el desplaçament de més d’un miler de pacients Les proves oculars s’estan fent a la Seu, Tremp i la Pobla de Segur, i ben aviat s’estendran a l’Alt Urgell Sud, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà
C.A.P de la Seu
04/09/2008 11:30

L'Institut Català de la Salut (ICS) vol incrementar l’ús de les noves tecnologies per apropar els usuaris i professionals que estan a l'Alt Pirineu i l'Aran, ja que són de les zones del territori català més allunyades de centres sanitaris de referència. És per aquest motiu que en col•laboració amb l'Institut Lleidatà d'Oftalmologia i la Fundació Jordi Gol i Gurina, els professionals mèdics treballen en diferents projectes per evitar desplaçaments dels ciutadans, molts d'ells d'edat avançada. Una iniciativa és la de la teleoftalmologia, que s’aplica a la Seu, Tremp i la Pobla de Segur, que permet fer proves diagnòstiques als centres de salut i posteriorment enviar els resultats a l'Institut Lleidatà d'Oftalmologia on els especialistes fan el pertinent diagnòstic.

Des de la posada en marxa del programa ja s’ha atès més de mil persones a les quals se'ls ha fet una prova per controlar si patien alguna patologia ocular. Tot gràcies a unes càmeres amidriàtiques que permeten fotografiar el fons de l'ull del pacient sense necessitat de dilatar la pupil•la.

Durant aquest any i el venint es preveu fer extensible el projecte a la resta d'equips del territori del Pirineu de Lleida, és a dir, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell Sud.

Mostrar formulari de contacte