Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Institut d'Estudis Aranesi-Acadèmia aprova el redactat definitiu del Diccionari de l'aranès

L'Institut d'Estudis Aranesi-Acadèmia aprova el redactat definitiu del Diccionari de l'aranès

Els treballs van començar el desembre del 2016 i han comptat amb la participació de més de trenta persones

El president de l'IEA-Academia Aranesa dera Lengua Occitana, Jusèp Loís Sans (ACN/arxiu)
El president de l'IEA-Academia Aranesa dera Lengua Occitana, Jusèp Loís Sans (ACN/arxiu)
30/09/2019 19:28

L'Institut d'Estudis Aranesi-Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana ha aprovat el redactat definitiu del Diccionari de l'Aranès. Els treballs van començar el desembre de l'any 2016 tot complint la petició dels col·lectius educatius de vall i del Conselh Generau d'Aran, que van encarregar-ne l'elaboració a l'IEA.

El diccionari, que ara començarà el procés d'edició, ha comptat per a l'elaboració del redactat amb la participació de més de trenta persones i recull les paraules més empleades en aranès, juntament amb el vocabulari propi de l'economia primària aranesa. Pel president de l'IEA-AALO, Jusèp Loís Sans Socasau, ha recordat a l'ACN que "un diccionari de la llengua és l'element bàsic d'una acadèmia". Sans hi ha afegit que "un diccionari no s'acaba mai, perquè primer s'ha d'explicar que la llengua existeix i després decidir com és i com serà en un futur". Aquest darrer fet, ha dit Sans, "provoca llargues discussions sobre la normalització".

El Diccionari de l'Aranès que també s'articularà en els mitjans digitals i servirà com a eina de treball per a alumnes, educadors i la població en general.

Mostrar formulari de contacte