Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Institut Joan Brudieu de la Seu acollirà el pròxim curs escolar un IFE per a joves amb discapacitat intel·lectual

L'Institut Joan Brudieu de la Seu acollirà el pròxim curs escolar un IFE per a joves amb discapacitat intel·lectual

L'Ajuntament urgellenc manifesta que l'acord és "una excel·lent notícia", que farà possible una oferta formativa fins ara inexistent al Pirineu. Les negociacions amb el Departament d'Educació s'han dut a terme durant l'últim any

Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell
Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell
17/04/2020 20:20

L'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell acollirà el pròxim curs escolar 2020-2021 un Itinerari Formatiu Específic (IFE) per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada. El Departament d'Educació ho ha comunicat recentment al consistori urgellenc, després de les gestions que s'han dut a terme durant l'últim any per a fer-ho possible.

L'alcalde Jordi Fàbrega ha expressat la satisfacció per l'anunci i ha destacat que l'acord és "una excel·lent notícia per a la ciutat i la comarca" perquè fa possible "la implantació d'una oferta educativa fonamental per obrir les portes del mercat laboral a un grup d'alumnes que fins ara no tenia cap opció de continuar els estudis en la seva franja d'edat".

D'altra banda, l'Ajuntament urgellenc ha agraït la predisposició del departament d'Educació per aconseguir tirar endavant "una proposta formativa única al Pirineu" i ha destacat la feina feta per la regidora d'Educació, Núria Tomàs, i totes les persones que han participat en la negociació. Així mateix, ha valorat molt positivament la bona voluntat dels dos instituts urgellencs per trobar un espai adient per a l'itinerari formatiu. "Era necessari que fos un centre públic i que comptés amb FP, i això ha decantat la balança cap a l'INS Joan Brudieu", ha especificat Fàbrega.

Moció aprovada

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va aprovar el passat mes de març una moció de Compromís per instar el departament d'Educació a fer les gestions necessàries per posar en marxa a la capital de l'Alt Urgell el cicle per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada. L'equip de govern ja va informar llavors que les converses estaven molt avançades i que hi havia diverses possibilitats per a fer efectiva la implantació de l'IFE a la ciutat.

La moció incidia en la necessitat de no deixar escapar l'opció de comptar amb aquesta proposta educativa a la ciutat, tenint en compte que l'any passat la Generalitat la va descartar en no trobar-se un centre on impartir les classes.

Mostrar formulari de contacte