Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Institut Joan Brudieu, escenari de la primera edició del DiMaTPirineus

L'Institut Joan Brudieu, escenari de la primera edició del DiMaTPirineus

L'esdeveniment, aquest dissabte al matí, vol divulgar les matemàtiques entre els estudiants de Batxillerat i inclou activitats per a professors. Hi haurà conferències de Xavier Bardina, Sílvia Cuadrado, Jordi Pujolàs i Raül Fernández
Primera edició del DiMaTPirineus
19/05/2022 12:55

L'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell acollirà aquest dissabte, dia 21, la primera edició del Dissabte de les Matemàtiques Transfronterer dels Pirineus (DiMaTPirineus 2022), un esdeveniment que vol ajudar a divulgar la matemàtica entre els estudiants de batxillerat. La jornada, que també inclou una sessió per a professors, inclourà xerrades, tallers i un lliurament de premis, amb la presència de reconeguts experts en la matèria.

El DiMaTPirineus neix tot seguint el model d'un projecte semblant ja existent des de fa 11 anys a l'Alt Empordà i que es duu a terme a Figueres. La participació és oberta als centres d’ensenyament de l’Alt Pirineu i Aran, del Principat d’Andorra, com també a centres d’altres regions properes dels territoris de parla catalana. Es vol així fer més atractives les matemàtiques "a través de temes curiosos, tot aprofitant les manifestacions d’aquesta ciència en àmbits diversos", segons expliquen els impulsors.

La matinal començarà a les 9 del matí amb la benvinguda als participants. A les 10 del matí començaran les xerrades per a alumnes. En aquest bloc, es podrà assistir a les conferències 'La probabilitat: una eina per modelar la incertesa', amb Xavier Bardina (professor de la Universitat Autònoma de Barcelona); 'Les matemàtiques de les poblacions', amb Sílvia Cuadrado (també de la UAB), o bé 'Euclides i el xifrat de clau compartida, la multiplicació del camperol rus i l'intercanvi de claus', una ponència que impartirà Jordi Pujolàs (Universitat de Lleida).

Després de la pausa-esmorzar, a 2/4 de 12 s'oferirà una conferència adreçada als professors: 'Pensament computacional amb Snap!', a càrrec de Raül Fernández (Institut Vidreres). L'assistència a aquesta xerrada és reconeguda pel Departament d'Educació com a formació permanent. La jornada es clourà amb el lliurament de premis.

El DiMaTPirineus 2022 té el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, el Govern d'Andorra, l'IDAPA, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer (IEC) i la UAB.

Mostrar formulari de contacte