Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Institut Joan Brudieu incorpora un desfibril·lador

L'Institut Joan Brudieu incorpora un desfibril·lador

El Departament d'Ensenyament ha instal·lat aquest equip a 85 centres educatius amb més de mil alumnes. Paral·lelament, treballadors del recinte urgellenc s'han format per poder atendre emergències
Desfibril·lador a l'Institut Joan Brudieu
08/01/2018 19:42

L’Institut Joan Brudieu disposa des d'aquest mes passat d’un desfibril·lador semiautomàtic propi, de la marca Heartsine Samaritan PAD. L'equip va ser adquirit pel Departament d'Ensenyament per tal de donar compliment al que estableix el Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures.

Concretament la conselleria ha dotat de desfibril·ladors els establiments d'ús docent amb una ocupació inferior a 2.000 persones i superior a 1.000 persones; és a dir, 85 centres de tot Catalunya entre els quals hi ha el Joan Brudieu, que és l'institut amb més alumnes de tot l'Alt Pirineu. Aquest model Samaritan P350 té un ús molt intuïtiu que, conjuntament amb la formació i certificació donada per part del Consell Català de Ressuscitació a 8 integrants de la comunitat (professorat, directiva i PAS), permetrà una excel·lent cobertura no només al recinte  tant del nostre centre educatiu sinó també de l’entorn immediat per a casos d’emergència.

Aquest desfibril·lador se suma als vuit que ja ha instal·lat l'Ajuntament de la Seu a diversos espais públics de la ciutat, un dels quals és custodiat les vint-i-quatre hores del dia per la Policia Municipal. Aquesta tardor se n'ha estrenat tres de nous, davant de l'estació d'autobusos i de la Catedral i, per primer cop, a Castellciutat, enfront dels estudis de RàdioSeu.

Mostrar formulari de contacte