Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Institut Joan Brudieu realitza un intercanvi Erasmus+ amb alumnes d'arreu d'Europa

L'Institut Joan Brudieu realitza un intercanvi Erasmus+ amb alumnes d'arreu d'Europa

Més d'una vintena d'estudiants, provinents de França, Itàlia, Hongria, Polònia i Turquia, participen aquesta setmana en un conjunt de visites per conèixer els principals actius econòmics de la Seu i l'Alt Urgell. El món laboral i l'emprenedoria són els eixos principals del programa

Visita d'alumnes del programa Erasmus+ a l'Espai Ermengol, convidats per l'Institut Joan Brudieu (Foto: Museu de la Ciutat)
Visita d'alumnes del programa Erasmus+ a l'Espai Ermengol, convidats per l'Institut Joan Brudieu (Foto: Museu de la Ciutat)
07/04/2022 19:55

Més de 20 alumnes de diversos països europeus fan aquesta setmana una estada a la Seu d'Urgell, mitjançant un intercanvi del programa comunitari Erasmus+ per a estudiants de formació professional. Les visites han estat organitzades per l'Institut Joan Brudieu, que actualment pren part en el projecte titulat 'European Future is Job shadowing', adreçat als alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Els joves convidats al Pirineu català provenen de cinc centres educactius de diferents països, concretament de França, Itàlia, Hongria, Polònia i Turquia. La coordinació d'aquests intercanvis la duu a termn l’institut CLIX Liceum Ogólnokształcące de Polònia. Dins del programa es realitzen activitats relacionades amb el món laboral i s'hi comparteix opinions i idees sobre les dificultats que es troben els joves als seus respectius països, com també les possibilitats d'emprenedoria que hi ha.

Els alumnes convidats van arribar a Catalunya diumenge, i dilluns al matí van ser rebuts pel director de l'Institut Joan Brudieu, Xavier Falcó, a la sala d'actes del centre educatiu urgellenc. Tot seguit, cada institut participant va presentar els seus programes i es va fer la primera visita programada, al centre històric i la Catedral de la Seu d'Urgell, seguit d'un dinar a Cal Pacho per donar a conèixer la cuina local.

Dimarts, el grup va treballar a l'institut mateix, en un taller sobre emprenedoria, i a la tarda van assistir a una conferència a càrrec d'emprenedors locals. Dimecres, van visitar empreses de l'associació de productors alimentaris artesans Menja't l'Alt Urgell, concretament Embotits Peramola i la Formatgeria l'Oliva d'Oliana. I aquest dijous, han conegut la importància del cooperativisme i del sector làctic a la Seu i a la comarca, mitjançant l'exposició permanent sobre el món del formatge i la Cooperativa Cadí que hi ha instal·lada a l'Espai Ermengol. El programa de visites es completa aquest divendres, amb l'Escola Folk del Pirineu a Arsèguel, i a la tarda es farà la cloenda i l'avaluació del projecte.

 

Mostrar formulari de contacte