Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IPC anual a les comarques de Ponent, l'Alt Pirineu i Aran continua pujant al febrer i se situa ja al 8,5%

L'IPC anual a les comarques de Ponent, l'Alt Pirineu i Aran continua pujant al febrer i se situa ja al 8,5%

Els transports, l'alimentació i els carburants són els preus que més pugen

IPC
IPC
14/03/2022 10:50

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, i Ponent, continua disparat i registra xifres record. Aquest febrer, la taxa interanual s'ha situat al 8,5 %, el que representa 1,4 punts més que al gener, que estava al 7,1%. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la pujada es deu a l'increment generalitzat dels preus, que es nota sobretot en els de l'alimentació i les begudes no alcohòliques (5,3%), l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles (29%), el transport (13,1%) i els mobles i articles de la llar (4,2%). Els únics preus que baixen són els de la salut, l'oci i la cultura, i es mantenen les comunicacions i l'ensenyament.

A Catalunya l'IPC també continua disparat i se situa al 7,4%. A l'Estat, la taxa de variació anual de l'IPC s'ha situat en el 7,6%, la més alta registrada des de 1986.

Mostrar formulari de contacte