Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IPC es redueix 1,5 punts a Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, però la inflació interanual no baixa del 8,5%

L'IPC es redueix 1,5 punts a Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, però la inflació interanual no baixa del 8,5%

Han baixat habitatge, subministraments, roba i restauració, però han seguit pujant els preus d'alimentació i ensenyament. L'índex dels darrers 12 mesos a la demarcació és quasi 2 punts per sobre la mitjana catalana
Municipi d'Oliana (Foto: arxiu)
15/11/2022 12:35

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a les comarques de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran ha baixat 1,5 punts al mes d'octubre, en comparació amb el setembre. Tot i aquest descens, la inflació interanual continua disparada, a causa dels forts augments dels mesos anteriors, i encara està al 8,5%, després que a la primera meitat de l'any fins i tot ha superat àmpliament el 10 per cent.

La davallada més important ha estat en l'àmbit de l'habitatge i subministraments bàsics (aigua, electricitat, el gas i altres combustibles), on el descens ha estat del 8,4%. Els segueixen el vestit i calçat (-5), el transport (-0,9) i els restaurants i hotels (-0,8).

Tot i aquests descensos, l'actualització feta per l'INE constata que aquest octubre han seguit pujant alguns dels àmbits que més impacten en la vida quotidiana de la immensa majoria de la població, especialment els aliments. En aquest segment, hi ha hagut un nou increment (+2,9%), com també ha passat en l'ensenyament (+1,5).

Al conjunt de Catalunya, l'IPC cau per tercer mes consecutiu i se situa en el 6,8% interanual a l'octubre, 1,7 punts menys que al setembre. Per tant, a la demarcació de Lleida els preus han pujat de mitjana quasi 2 punts més que al conjunt de Catalunya els darrers dotze mesos.

Mostrar formulari de contacte