Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IPC cau un 1,1% a l'abril a la demarcació de Lleida

L'IPC cau un 1,1% a l'abril a la demarcació de Lleida

Tot i el descens, pugen els preus de l'alimentació, que marquen un augment interanual del 3,5%. La dada global es deu principalment als carburants (-6,9%) i els subministraments de la llar (-9,4%)

Oliana
Oliana
14/05/2020 10:50

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Lleida ha caigut 1,1 punts a l'abril, un descens similar al que va registrar durant el mes anterior, que va ser d'1,2 punts. Tots dos mesos han estat marcats pel descens dràstic en el consum a causa de la pandèmia del coronavirus, que s'ha traduït en una rebaixa de preus en alguns sectors, tot i que d'altres han seguit pujant, com ara l'alimentació, tot coincidint amb el fet que el consum de les llars s'ha concentrat en aquest àmbit.

Segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els preus a les comarques lleidatanes durant l'abril han sigut un 1% més baixos en comparació al mateix mes de l'exercici anterior. La davallada ve marcada per l'evolució en el preu dels subministraments de la llar (-9,4%) i dels carburants (-6,9%). De fet, es tracta dels dos únics productes que han reduït el seu import durant el quart mes de l'any.

A l'altre extrem se situen els productes alimentaris i l'hostaleria, amb increments interanuals en els preus del 3,5% i del 2,4%, respectivament. També destaca l'encariment dels mobles i articles de la llar (+1,7%), la sanitat (+1,2%) i el vestit i el calçat (+0,8%). Al conjunt del territori català, l'IPC a l'abril ha caigut set dècimes, situant-se en el -0,7%.

Mostrar formulari de contacte