Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IPC interanual a la demarcació de Lleida se situa al 2,8%

L'IPC interanual a la demarcació de Lleida se situa al 2,8%

L'índex ha pujat de manera notable a l'abril (+1,3%), sobretot pel fort encariment de subministraments com llum, gas i aigua (+12,1%) i del transport (+7,5%)
La carretera N-260 al pas per Castellciutat
14/05/2021 11:55

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la demarcació de Lleida acumula dos mesos consecutius a l'alça, després que va caure al gener i febrer. A l'abril, l'increment ha estat de l'1,3% i això ha fet que l'índex interanual s'enfili fins al 2,8%..

Segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), aquesta tendència inflacionista es deu principalment al fort augment en el preu dels subministraments de la llar (com ara llum, gas o aigua), que van encarir-se fins a un 12,1% a l'abril i un 5% al març; és a dir, un increment de més del 17% en només dos mesos. També pugen molt per damunt de la mitjana els preus del transport (+7,5% a l'abril i +3,7 al març).

Pel que fa a la resta dels grups, també destaca l'increment en altres béns i serveis (+2,6%); sanitat (+1,6%); vestit i calçat (+1,2%); mobles i articles per a la llar (+1%), i alimentació i begudes no alcohòliques (+0,9%). Les begudes alcohòliques i el tabac també han viscut un increment, però mínim (+0,1%). En canvi, han registrat caigudes els sectors de les comunicacions (-4,5%), Ensenyament (-3,6%), oci i cultura (-1,5%) i restaurants i hotels (-1,1%).

La variació de l'IPC a Lleida està per damunt de la mitjana de Catalunya, que a l'abril va ser del 2% en termes interanuals.

 

Mostrar formulari de contacte