Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'itinerari adaptat de Sant Joan de l'Erm arribarà al mirador de la vall de Santa Magdalena abans d'acabar l'any

L'itinerari adaptat de Sant Joan de l'Erm arribarà al mirador de la vall de Santa Magdalena abans d'acabar l'any

Les obres que s'estan executant, incloses dins del projecte Camina Pirineus, permetran allargar cent metres el recorregut actual. La intervenció va a càrrec d'Integra Pirineus
Obres a l'itinerari adaptat de Sant Joan de l'Erm (Foto: ACN)
12/11/2018 14:05

Els treballs de construcció d'un nou tram de l'itinerari adaptat de Sant Joan de l'Erm, a Montferrer i Castellbò, faran possible que les persones amb mobilitat reduïda puguin arribar fins al mirador de la vall de Santa Magdalena. Les obres, finançades pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell i emmarcades en el projecte Camina Pirineus, van començar fa unes setmanes amb la previsió que estiguin finalitzades abans d'acabar l'any.

L'actuació, que executen dues persones de l'empresa Integra Pirineus, consisteix en allargar en cent metres el recorregut de l'actual passera de fusta amb l'objectiu que, en una pròxima fase, conclogui amb la instal·lació d'una plataforma elevada a la zona del mirador. Els treballs compten amb un pressupost de gairebé 22.000 euros.

L'enginyer de muntanya de la Fundació Integra Pirineus, Juan Antonio Arévalo, ha destacat la importància que té la construcció d'aquest tram de passera dins el conjunt d'un itinerari que, ha ressaltat, serveix per apropar al bosc a les persones amb problemes de mobilitat. En aquest sentit, ha explicat que el recorregut discorre per diferents zones d'interès paisatgístic, com ara pins de grans dimensions, avets o liquens.

Des d'Integra Pirineus han destacat l'oportunitat que suposa l'actuació des del punt de vista de donar feina a persones en risc d'exclusió, segons ha dit la seva directora, Urgell Escribà. La fundació, que va néixer l'any 2011 i va posar en marxa l'empresa d'inserció ara fa tres anys, genera ocupació per una trentena de persones, entre les quals hi ha les que són usuàries del Centre Especial de Treball, que funciona des del 2012. Tot i que el sector principal al que s'hi dediquen és el forestal, també duen a terme tasques de jardineria, neteja viària o manipulats, entre d'altres.

La intervenció continua la ruta actual, d'uns 480 metres, que va executar el Parc Natural de l'Alt Pirineu durant els anys 2015 i 2016 amb la idea que també fos apta per a persones amb discapacitat visual.

Mostrar formulari de contacte