Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llavorsí estrena la temporada d'esports d'aventura amb un descens de ràfting per les aigües gèlides del Noguera Pallaresa

Llavorsí estrena la temporada d'esports d'aventura amb un descens de ràfting per les aigües gèlides del Noguera Pallaresa

La temperatura dins del riu és de 2ºC, mentre que l'exterior no supera els 5ºCd

05/03/2015 19:33

Llavorsí, al Pallars Sobirà, ha estrenat la temporada d'esports d'aventura amb un descens de ràfting. Un grup d'escolars de Barcelona han estat els valents que s'han atrevit a vestir-se el neoprè i llençar-se riu avall, en un tram de 15 quilòmetres del Noguera Pallaresa.

Segons informa l'ACN, els joves s'han trobat unes condicions gens favorables: fort vent, 5ºC de temperatura i l'aigua a 2ºC. Manel Irimia, responsable de Ràfting Llavorsí, ha destacat el bon nivell del riu i ha afegit que les reserves de neu fan augurar una molt bona temporada. Irimia ha insistit en el fet que el Pallars Sobirà és l'únic indret d'Europa que es pot combinar en una mateixa jornada la pràctica de l'esquí i els esports de riu.

La temporada s'estrena oficialment el dia 15 de març, quan és vigent el conveni amb l'empresa Endesa. Aquest conveni assegura un cabal mínim d'aigua que assegura la pràctica dels esports d'aventura.

Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà van finalitzar la temporada 2014 amb molt bones xifres. Des del 15 de març fins al 15 d'octubre les empreses de turisme actiu (senderisme, hípica, bicicleta, ràfing, barranquisme, caiac...) van fer uns 275.000 serveis, xifra que va suposar un increment del 5% en relació amb el 2013. Amb aquestes dades, el Pallars Sobirà manté el lideratge de les comarques Lleida pel que fa a aquest sector, amb un 45% de tots els serveis que s'hi realitzen. En total, a la demarcació de Lleida s'han fet uns 630.000 serveis.

Mostrar formulari de contacte