Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llesp acull per primera vegada un camp de treball internacional inclusiu

Llesp acull per primera vegada un camp de treball internacional inclusiu

Joves de 17 nacionalitats i persones amb discapacitat porten a terme tasques de manteniment de camins i diferents treballs al centre cívic de la població

12/08/2015 19:45

Joves de 17 nacionalitats de tot el món i persones amb discapacitat de l'Associació Alba de Tàrrega participen aquests dies en un camp de treball on estan duent a terme tasques de manteniment dels camins tradicionals i diferents treballs al centre cívic de la localitat de Llesp (Alta Ribagorça). Els joves estan allotjats durant dues setmanes a la Casa de Colònies Vall de Boí-Verge Blanca al municipi del Pont de Suert, gestionada per l'Associació Alba de Tàrrega, entitat que conjuntament amb la direcció general de Joventut i la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça promouen per primera vegada aquest camp de treball internacional.

En total s'hi han inscrit 24 joves de països com Mèxic, Japó, França, Anglaterra o Alemanya. També hi participen cinc joves de la mateixa població de Llesp i tres persones amb discapacitat de l'Associació Alba de Tàrrega, entitat que treballa per a millorar al qualitat de vida de les persones amb dificultats i que a través del seu servei de projectes educatius promou iniciatives de lleure inclusiu.

La tasca que estan portant a terme els participants consisteix en netejar i millorar els camins propers a la casa de colònies i de la població, però també recuperar antics camins de la comarca per tornar-los a fer accessibles. També estan col·laborant amb l'Associació de Veïns de Llesp pintant i realitzant millores i reparacions al centre cívic de la població.

Aquest camp de treball també té un objectiu cultural i de lleure on es dóna a conèixer a tots els joves la cultura catalana i es fa una descoberta dels recursos naturals i de fauna de l'Alta Ribagorça. Cada dia es porten a terme activitats diverses com ara una excursió al Parc Nacional d'Aigüestortes, esports d'aventura, una visita a les esglésies del romànic de la Vall de Boí, entre altres. A més, a través de l'Associació Alba els joves coneixen un exemple de projecte social on es transmeten els valors a favor de les capacitats de les persones, la diversitat i la solidaritat.

Mostrar formulari de contacte