Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llibert Fortuny i Jordi Farrés aporten jazz intimista al Brudieu

Llibert Fortuny i Jordi Farrés aporten jazz intimista al Brudieu

El saxofonista i el guitarrista actuaran aquest dimecres al Claustre de la Catedral de Santa Maria

Llibert Fortuny
Llibert Fortuny
24/07/2007 16:54

El saxofonista Llibert Fortuny i el guitarrista Jordi Farrés ofereixen aquest dimecres el tercer dels concerts programats enguany en el marc del Festival Internacional de Música Joan Brudieu de La Seu d’Urgell. Es tracta d’un concert de jazz de caire intimista que tindrà lloc al Claustre de la Catedral de Santa Maria a les 22,00h.

Llibert Fortuny va néixer el 1977 a Las Palmas de Gran Canària. L’any 1997 va obtenir una beca per estudiar al Berklee College of Music de Boston (Massachussets, E.U.A), on va tenir l’oportunitat d’estudiar amb prestigiosos professors com ara Shannon LeClaire, Ed Tomassi, Hal Crook, Phil Wilson, Greg Hopkins, Ken Cervenka o Bill Pierce, entre d’altres. Durant la seva estada a Boston, Fortuny va ser escollit per compartir escenari amb músics com Chick Corea, la Greg Hopkins Band, la Ryles Club Big Band o la Boston Pops Orchestra.

Poc més tard, Fortuny va tornar a Catalunya, on va iniciar el seu primer projecte musical a la ciutat de Barcelona: el 'Llibert Fortuny Quartet'. La carrera de Llibert Fortuny és molt activa des de 2002, any en què rep el premi de “Millor intèrpret de Jazz” de mans de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. Participa amb l’Orquestra del Teatre Lliure i al cicle de concerts de la sala “Jamboree” amb el saxofonista Sonny Fortune, o bé a duo amb el guitarrista Jordi Farrés. Al mes d’agost de 2004, se li concedeix el “Premi Puig-Porret”, que atorga la crítica musical catalana, com a “Millor Músic de Jazz 2004”.

Actualment, Fortuny treballa i en el projecte 'Llibert Fortuny Elèctric Quintet'. La formació ha participat als Festivals de Jazz de Terrassa i Barcelona, i ha resultat guanyadora del “Circuit Ressons de Jazz” que es celebra durant la present tardor, i ha enresgistrat recentment el disc Revolts.

Pel que fa a Jordi Farrés, va néixer a Barcelona l’any 1977, i cursà els seus estudis de jazz al Taller de Músics de la ciutat comtal, assistint a nombroses master-classes de mestres com Pat Metheny, David Liebman, Michael Brecker o Perico Sambeat.

Com a intèrpret, Farrés lidera el seu propi quartet i els duets amb Joan Monné, Llibert Fortuny i Raúl Rerverter, a part d’haver acompanyat músics com Jim Snidero, Will Winson, Tony Reedus, Peter Zac o Chris Higgins.

Jordi Farrés ha participat en nombrosos festivals de jazz com els de Getxo, Donosti, Santiago de Compostela, Eivissa, Terrassa o València i ha rebut diversos premis, com la World Tour Scholarship del Berklee College of Music, l’INJUVE 2000 o el Memorial Lou Bennet 2003.

Per tal de promoure l’assistència als concerts del Festival Brudieu de públic jove i infantil, els assistents més joves de 18 anys tindran l’entrada gratuïta. Així mateix, els acompanyants adults dels nens i joves assistents obtindran un 20% de descompte en la compra anticipada de les seves entrades.

Mostrar formulari de contacte