Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llista única a la majoria de les EMD de l'Alt Urgell

Llista única a la majoria de les EMD de l'Alt Urgell

Tots els nuclis, tret de Castellbò i Asnurri, ja coneixen qui serà l'alcalde pedani, en haver-se presentat una sola proposta. Hi ha sis candidatures de JxCat, sis més d'ERC-AM i una d'independent
Castellbò
25/04/2019 12:45

La majoria de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de l'Alt Urgell ja coneixen qui serà el seu alcalde pedani. En quasi tots els casos, s'ha presentat una sola candidatura, que ara haurà de ser corroborada pels respectius votants de cada nucli. En total, per a les 11 institucions d'aquest tipus que hi ha a la comarca, hi haurà 13 llistes.

Una de les dues úniques EATIM (Entitat d'Àmbit Territorial Inferior al Municipi) en la qual es presenten dues candidatures és la de Castellbò. Junts per Vila i Vall de Castellbò hi concorre amb Antoni Navinés (actual alcalde pedani de la vall i diputat provincial), i amb Francesc Xavier Mitjana com a suplent. De la seva part, ERC-AM té Juan Luís Morales com a candidat i Miquel Prat com a suplent. Tots ells també formen part de les respectives llistes a les eleccions municipals de Montferrer i Castellbò.

Pel que fa a l'EMD d'Asnurri (les Valls de Valira), es presenten Independents-ERC-AM, amb Maria Sinfreu, i la llista Asnurri 2019, amb Roser Salvador, que té Maria Isabel Gómez com a suplent.

Junts per Catalunya és l'única formació que ha formalitzat candidatura en cinc dels municipis pedanis: Bescaran (amb Judit Mentruit de candidata i Joan Bastida de suplent), Os de Civís (Jordi Betriu i Celso Calviño), Sant Joan Fumat (Àngel Porta i Montserrat Porta), la Guàrdia d'Ares (Joan Malgrat i Joan Besolí Bosch) i Josa de Cadí (Alfons Escribano i Mercè Lagrava). Els tres primers nuclis pertanyen a les Valls de Valira; i els altres dos, a les Valls d'Aguilar i a Josa i Tuixent, respectivament.

De la seva part, ERC-AM es presenta com a única llista a en quatre nuclis: Arcavell-la Farga de Moles (amb Marta Vidal), Ars (amb Josep Noves de candidat i Joan Sinfreu de suplent), Civís (Josep M. Sinfreu i Josep M. Carrabina) i Taús (Salvador Bigordà i Benjamí Guàrdia). En aquest cas, les tres primeres formen part de les Valls de Valira (que té 7 EMD); i l'última, de les Valls d'Aguilar.

Pel que fa a les EATIM existents a la Baixa Cerdanya (Batllia i Baridà), la de Víllec i Estana té també una única candidatura, anomenada Per Montellà i Martinet-AM, que encapçala Joan Garreta, amb Isidre Gispert com a suplent. El mateix passa amb Aransa (al municipi de Lles), on només s'ha presentat Junts, amb Montserrat Gasch i Albert Serradell. En canvi, per a l'EMD de Pi (al municipi de Bellver) es presenten fins a tres propostes: Endavant Cerdanya (Jordi Aymerich), Junts (Joan Capdevila i Marc Fernández) i ERC-AM (Ivo Rosel i Maria Teresa Torner).

Mostrar formulari de contacte