Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lliurades 1.670 mascaretes casolanes elaborades a la Seu d'Urgell

Lliurades 1.670 mascaretes casolanes elaborades a la Seu d'Urgell

El material s'ha repartit a comerços, serveis a domicili i empreses de productes bàsics de la ciutat. La preparació l'han fet un grup de més de 60 persones de manera voluntària, que ara en confeccionen una altra partida per distribuir a la població
Lliurades 1.670 mascaretes casolanes elaborades a la Seu d'Urgell (Foto: Ajuntament de la Seu)
25/03/2020 14:45

Al llarg d'aquest matí i migdia de dimecres s'ha fet, a l'entrada de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el lliurament de mascaretes casolanes especialment confeccionades per al personal d'establiments comercials, restauració a domicili i empreses de productes necessaris de la ciutat.

En total, se n'han beneficiat 76 empreses, i n'hi ha 12 que les rebran pròximament. També s'ha entregat material al grup de voluntaris de La Seu en Xarxa, que tenen contacte amb persones vulnerables i cal que vagin protegits. Un altre col·lectiu de risc que n'ha rebut és el del Taller Claror, així com el personal de neteja de l'Ajuntament urgellenc. A més, se n'han lliurat al CAP de la Seu d'Urgell, que es distribuiran a cuidadors o altres perfils que en requereixen.

Aquell comerç o negoci que no hagi passat a buscar les mascaretes o que en necessiti, pot posar-se en contacte amb el correu electrònic: alopez@espaiermengol.cat

Nova partida per distribuir entre la ciutadania

Aquestes peces han estat elaborades gràcies a la iniciativa solidària duta a terme per una seixantena de voluntàries i voluntaris, sota el lema @mascaretessolidarieslaseu, amb la implicació del consistori urgellenc. Un total de 1.670 màscares han estat confeccionades, planxades manualment, rentades i esterilitzades. Les cosidores urgellenques continuen treballant i es preveu que una nova partida de mascaretes estigui enllestida a final de setmana. En aquest cas, el material es destinarà a la població.

Mascaretes no homologades sanitàriament

Cal recordar que aquestes mascaretes no estan homologades sanitàriament i que, per tant, cada dia s’han de rentar a alta temperatura, a un mínim de seixanta graus, i amb lleixiu. Des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell es destaca que cal continuar amb les mesures de seguretat en la prevenció i protecció del coronavirus, com rentar-se les mans de forma habitual i repetida al llarg del dia amb aigua i sabó o bé amb solucions hidroalcohòliques; respectar la distància entre persones en tot moment (1,5-2 metres), i tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

Mostrar formulari de contacte