Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lliurades prop de 3.800 signatures a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per demanar la nova residència per a gent gran

Lliurades prop de 3.800 signatures a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per demanar la nova residència per a gent gran

La Plataforma Pro Residència ha presentat les adhesions i ha sol·licitat al consistori que les faci servir com a argument davant del Govern per avançar en el projecte. A l'acte hi han pres part representants de tots els grups municipals i la Síndica Municipal de Greuges, Anna Martí
Lliurades prop de 3.800 signatures a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per demanar la nova residència per a gent gran
26/07/2022 19:43

La Plataforma Pro Residència de la Seu d'Urgell ha lliurat aquest dimarts, a l'Ajuntament, les 3.792 signatures que ha recollit aquest començament d'any per demanar la construcció d’equipaments residencials d’iniciativa pública necessaris per a la gent gran.

El lliurament s'ha fet a la sala d'actes del consistori urgellenc i ha anat a càrrec de Berta Oromí, que ha donat el document a l’alcalde, Francesc Viaplana, acompanyat del vicealcalde urgellenc, Jordi Fàbrega. A l'acte també hi han assistit els portaveus dels altres dos grups municipals: Joan Barrera, de Compromís, i Xènia Antona, de la CUP. De la seva part, la Síndica Municipal de Greuges, Anna Martí, s’ha ofert per treballar conjuntament amb la Plataforma per poder fer realitat aquesta residència pública.

L’objectiu de la recollida i posterior lliurament d’aquestes signatures és, tal i com manifesten des del col·lectiu, "que la Corporació municipal consideri la urgència i la necessitat d’aquesta qüestió i prioritzi al màxim les tramitacions per a la seva consecució”. La plataforma la conformen representants d’associacions locals i d’una Comissió Ciutadana i demana al consistori urgellenc "que faci servir la gran quantitat de signatures presentades com a argumentació a presentar al Departament corresponent de la Generalitat de Catalunya”.  

Francesc Viaplana ha agraït la feina realitzada pels impulsors de la campanya "per poder aconseguir aquest equipament que tanta falta ens fa, i que tant l’equip de govern com els grups municipals de l’oposició compartim com a prioritat, per poder pal·liar aquesta necessitat de places públiques per a la nostra gent gran”. L'alcalde de la Seu hi ha afegit que aquestes prop de 3.800 signatures els "ajudaran per evidenciar aquesta necessitat davant de la Generalitat de Catalunya". Una petició que, recorda, ja han traslladat anteriorment al Govern "en més d’una ocasió”.

Obres a l'actual residència i projecte de nou equipament a l'Horta del Valira

Els portaveus de tots els quatre grups municipals de l’Ajuntament han subscrit igualment les paraules expressades per Viaplana. Pel que fa a la situació del projecte, l'alcalde ha volgut remarcar que abans d'aquest divendres, dia que finalitza el termini, lliuraran el projecte. D'aquesta manera s'espera obtenir l’ajut per fer les obres de la residència de l’actual hospital, fet que comportarà "un augment considerable de places". Viaplana també ha avançat que de cara a la propera convocatòria dels Fons Next Generation, l'Ajuntament presentarà "un projecte per poder construir l’equipament residencial per a la gent gran a l’Horta del Valira”.

Des de la Plataforma Pro Residència s’ha volgut agrair la col·laboració dels establiments que han facilitat la recollida de signatures, com també les 3.792 persones que han donat suport a la petició. Una xifra molt elevada tenint en compte la població tant de la Seu (12.500 habitants) com de l'Alt Urgell (20.500). Alhora, han aprofitat l'acte per fer un petit reconeixement públic a Joan Tuset, expresident de l’Associació de Diabètics de l’Alt Urgell, per la seva tasca en pro de la construcció d’una residència pública de la gent gran al territori. Tuset va morir el mes d'abril passat als 68 anys.

Els representants de la Plataforma són: Rosa Castellví, presidenta de l’Associació d’amics i familiars dels malalts mentals; Teresa Ferrer, expresidenta de l’Esplai de la Gent Gran; Amadeu Gallart, president del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran; Zósimo González, expresident de l’Associació de Catalunya contra al Càncer de l’Alt Urgell; Conxita Moyano, exrepresentant de l’Associació Fibrolleida de l’Alt Urgell; Rosa Roca i Berta Oromí, en nom de la Comissió Ciutadana pro residència. 

Mostrar formulari de contacte