Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lliurat el Segell Infoparticipa a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Lliurat el Segell Infoparticipa a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

La distinció del Laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB reconeix la transparència en comunicació pública Els resultats valoren la facilitat del web municipal per accedir a la informació del consistori

Segell Infoparticipa - Acte de lliurament
Segell Infoparticipa - Acte de lliurament
23/12/2014 12:27

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va rebre dilluns al vespre el guardó Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va rebre aquesta distinció de mans de la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, en un acte que es va celebrar al Palau de Pedralbes de Barcelona, i al que van assistir el mateix alcalde, la tinent d’alcalde de Comunicació, Anna Vives, i Ricard Salvat, informàtic de l’Ajuntament urgellenc.

La tinent d’alcalde de Comunicació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Anna Vives, ha destacat la “satisfacció de rebre aquesta distinció, ja que reconeix la bona tasca duta a terme des del consistori en matèria de transparència”. “Estem a prop d’assolir el 100% en el barem que estableix l’UAB; treballarem per mantenir i incrementar aquesta xifra. Volem que la ciutadania rebi el màxim possible d’informació de la gestió pública que es fa des de l’Ajuntament”, afegeix Vives.

El Segell Infoparticipa és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que es basa en els resultats d'avaluar els webs municipals.

Per obtenir aquest segell, s'ha avaluat el web de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a partir de 41 preguntes formulades per indagar si ofereix informació sobre 4 qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereix per a la participació ciutadana.

Mapa Infoparticipa

A partir d'ara el web de l'Ajuntament urgellenc (www.laseu.cat) es publica al Mapa Infoparticip@ (www.mapainfoparticipa.com), i en color verd perquè supera el 50% dels indicadors positius, i per tant queda aprovat.

A més, les dades de l'Ajuntament urgellenc es publiquen en una fitxa que facilita que els responsables polítics i tècnics municipals disposin dels criteris sobre quines informacions bàsiques han d'oferir al web a l'hora de facilitar una participació ciutadana qualificada, i que qualsevol persona pugui fer la seva avaluació de la informació del mateix web.

També permet que qualsevol usuari contrasti l'anàlisi que realitza l'equip d'investigació. Al Mapa Infoparticip@ s'han senyalitzat tots els webs que han merescut el Segell Infoparticipa 2014.

Mostrar formulari de contacte