Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lliurat l'informe per validar els vols instrumentals amb GPS a l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

Lliurat l'informe per validar els vols instrumentals amb GPS a l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

El document, que ha d'aprovar el Ministeri de Foment espanyol, ha de permetre operar vols comercials garantint l'aterratge d'avions en condicions de mala visibilitat
Vols de l'estiu de 2015 a l'aeroport Andorra-la Seu d'Urgell
14/07/2017 19:50

El Ministeri de Foment espanyol ja disposa de l'informe de les proves amb vol instrumental fetes a l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell. Responsables aeroportuaris catalans i el tècnic aeronàutic del Govern d'Andorra han lliurat aquest dimecres a especialistes de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) el document que ha de permetre homologar el sistema GPS per a vols comercials i garantir l'aterratge d'avions al camp de vol alturgellenc en condicions de mala visibilitat.

Tot i que aquest sistema ja funciona en alguns aeroports europeus, serà la primera vegada que s'implementarà a l'estat espanyol. És per això que el procés de validació està essent llarg. Tanmateix, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, s'ha mostrat confiat que s'acceptarà l'estudi i ha reiterat "l'impuls decidit de la Generalitat per posar en marxa la instal·lació en tots els àmbits".

Proves reals 

Cal recordar que el passat 29 de març es van dur a terme a l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell vols de simulació d’aproximacions instrumentals (operacions de vols guiats) amb un ATR 72-500, un avió amb capacitat per a 70 places que ja havia operat amb anterioritat al camp de vol. Els informes teòrics ja en demostraven la viabilitat, però calien proves reals in situ per finalitzar-los. 

Augment important d’operacions

Cal recordar que el 2016 es van registrar a l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell un total de 3.584 operacions. Aquesta xifra suposa un increment del 66% respecte l’any anterior, que es van registrar 2.156 operacions. L'any passat va ser la consolidació dels nous projectes establerts a la instal·lació, com són l’empresa TSA i l’escola de vol la Plana.

Pel que fa a TSA, ha consolidat el transport d’aerotaxi, i més a més ha ampliat el seu ventall de serveis amb activitats com ara el manteniment d’aeronaus, el transport medicalitzat i el transport d’òrgans. L’escola de vol La Plana segueix incrementant la seva operativa a l’aeroport. Així mateix, Helitrans Pyrenees, principal operador de l’aeroport, segueix incrementant la seva operativa a les instal·lacions, preveient construir un nou hangar en els propers mesos. 

Mostrar formulari de contacte