Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bon balanç dels concursos de Dictat Plurilingüe i Whatsapp-relats

Bon balanç dels concursos de Dictat Plurilingüe i Whatsapp-relats

Ambdues iniciatives es van desenvolupar en el marc del Congrés d'Educació i Entorn, dedicat a l'escriptura. Hi van prendre part gairebé mig miler d'estudiants de secundària d'arreu de l'Alt Pirineu, l'Aran i Andorra
Lliurament dels premis (14.05.2016)
27/05/2016 18:45

Dissabte 14 de maig es van lliurar, en el marc del Congrés d'Educació i Entorn, els premis del concurs de Dictat Plurilingüe i del concurs Whatsapp-relats, organitzats pels Serveis Educatius de l'Alt Urgell i Cerdanya. Ambdues iniciatives es van desenvolupar les setmanes prèvies al congrés, centrat en l'escriptura, i van comptar amb la col.laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes de la Seu d'Urgell i l'Associació Llibre del Pirineu. En total hi van prendre part gairebé mig miler d'estudiants de secundària.

Els guanyadors de la proposta literària van ser Alexandra Mossol Martínez (Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp), Adrià Ibáñez Pelegrí (Institut de Tremp) i Maria José Mola Badia (Institut d'Aran). Els accèssits se'ls van endur Jana Serra (Intitut Hug Roger III de Sort) i Gerardus Franciscurs Meurs Segura (Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp).

L'objectiu del certamen era incentivar la creació literària a través de les tecnologies d'ús quotidià entre els adolescents, proposant un relat amb un màxim de 100 paraules, sota el tema "Un dia sense pantalles'. L'àmbit d'actuació era l'Alt Pirineu, l'Aran i Andorra i hi van participar 359 joves, que van haver de demostrar la capacitat de síntesi i l'habilitat per explicar històries en poques paraules.

Pel que fa al concurs de Dictat Plurilingüe, van competir un total de 19 equips de l'Alt Urgell, amb un total de 76 alumnes, distribuïts en grups de català, castellà, anglès i francès. Els guanyadors de primer d'ESO van ser Georgina Domenjó Fernández, Edgar Balagué López, Jennifer Molina Villamizar i Àneu Muns Baró, de l'Institut La Valira. El primer lloc en la competició de Segon d'ESO se'l van endur Aleix Balsells Troch, Luz Camila González Vaca, Maria Carbonell Monrós i Cédric Pujal Terrier, del Col.legi La Salle. Finalment, els vencedors de Tercer d'ESO van ser Elisabet Fochs Crespo, Pau Martí Clotet, Martí Grau Clop i Josep Miret Tomàs, de l'Institut Joan Brudieu.

En aquest cas, la intenció era incentivar l'ús de la llengua escrita d'acord amb les normes ortogràfiques, reforçar el plurilingüisme i motivar l'associació en equip. De cara a possibles edicions s'ha proposat establir també una classificació individual.

GALERIA FOTOGRÀFICA

Mostrar formulari de contacte