Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lliurats els primers certificats del programa 'Benvinguts!, senderistes i cicloturistes'

Lliurats els primers certificats del programa 'Benvinguts!, senderistes i cicloturistes'

La Diputació de Lleida ha acollit aquest migdia l’acte de lliurament dels diplomes i de les plaques acreditatives Es tracta d'un projecte pioner a Catalunya i tindrà una segona fase
05/03/2015 19:49

Els aficionats a practicar activitats a l’aire lliure i el turisme de natura, amb una relació directa amb el senderisme i el cicloturisme, disposen a partir d’ara a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida dels 40 primers establiments d’allotjament turístic certificats en el programa "Benvinguts!, senderistes i cicloturistes" (llistat adjunt).

El vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el seu director, Jordi Blanch, han lliurat aquest dijous al migdia a la sala d’actes de la Diputació de Lleida els diplomes i les plaques acreditatives als hotels, cases de turisme rural, càmpings i refugis que han obtingut en aquesta primera fase del projecte el segell distintiu que garanteix que estan oferint la millor estada a aquest tipus de turistes.

Gerard Sabarich s’ha referit en la seva intervenció al lideratge de les comarques de Lleida en l’oferta de turisme actiu i de natura i ha subratllat que la iniciativa, pionera a Catalunya, "ens ha d’ajudar a posicionar-nos millor en l’àmbit de l’oferta del turisme actiu”. Per la seva banda, el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, ha demanat als empresaris que a partir d’ara facin de prescriptors del programa Benvinguts!, per aconseguir atraure cap a les comarques de Lleida un major nombre d’aficionats del senderisme i el cicloturisme.

Certificació

Per a l’obtenció d’aquest segell distintiu, els responsables dels establiments certificats han hagut de superar un curs amb tallers on-line i presencials per poder adquirir els coneixements necessaris i adaptar la seva oferta a aquest grup de clients. Els 40 establiments que han obtingut la certificació es comprometen a mantenir l'oferta especialitzada almenys durant els dos pròxims anys. El projecte ha estat impulsat per la Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, i compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i de l’Associació Catalana d’Empreses de Senderisme.

El responsables del Patronat de Turisme, ha anunciat que a partir d’ara s’obrirà una segona fase del projecte per a altres empresaris de les comarques de Lleida que es vulguin sumar a aquest projecte, innovador i adreçat a un segment de públic molt singular i que, com a tal, comparteix unes necessitats específiques i diferenciades dels altres segments d'usuaris.

Allotjaments especialitzats

El sistema d'acreditació de "Benvinguts!" incideix en 9 àrees essencials, per tal de garantir i comunicar que els senderistes o els cicloturistes trobaran un allotjament que ha pensat en ells.

Alguns dels aspectes que inclouen les àrees de treball per assolir l'acreditació o segell fan referència a la necessitat de disposar d'elements informatius que facilitin la pràctica del senderisme o del cicloturisme, com ara una biblioteca o cartoteca de la zona; la "Rutoteca": rutes per descobrir i gaudir de l'entorn; disposar d'informació meteorològica amb previsions actualitzades a dos o tres dies vista; oferir espais adients per tenir cura de la roba i del material dels senderistes i dels cicloturistes, i tenir una farmaciola a l'establiment. Un altre punt molt important fa referència a l'alimentació, un apartat fonamental per a les persones que fan una activitat física. En aquest sentit, els establiments han d'estar preparats per oferir una proposta atractiva i alhora nutritiva i equilibrada i disposar d'alimentació per a dietes per a vegetarians, celíacs, etc.

Avantatges per als establiments adherits al programa

Els establiments que han obtingut la certificació participaran en les diferents accions promocionals vinculades amb el projecte per tal de comunicar la qualitat d’aquests serveis especialitzats tant al públic nacional com a l’internacional. Entre aquestes accions promocionals disposaran de la presència del projecte a fires, insercions publicitàries en mitjans de comunicació, informació per mitjà de les xarxes socials i cursos addicionals de formació, com també visites i contactes amb turoperadors especialitzats. A més, s'ha creat un web específic amb informació dels allotjaments certificats, els seus serveis i les seves activitats a l'adreça www.benvinguts.cat.

El senderisme i el cicloturisme tenen un nombre cada vegada més gran de practicants a la demarcació de Lleida i, en l'àmbit europeu, no són només “productes turístics” sinó també elements essencials d'un estil de vida i una part indissoluble de l’activitat de lleure, a més d'un mercat en creixement constant. Per aquest motiu, el Patronat de Turisme incidirà en aquests productes turístics de manera específica en totes aquelles accions promocionals que durà a terme enguany als mercats de França, el Benelux, Alemanya, el Regne Unit, els països nòrdics i Israel.

  • Certificat 'Benvinguts!'
  • Certificats 'Benvinguts!' - Llistat 2015

Mostrar formulari de contacte