Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lluís Obiols recorda el passat bandoler d'Arsèguel

Lluís Obiols recorda el passat bandoler d'Arsèguel

L'historiador hi oferirà diumenge al matí una xerrada sobre els setges que va viure el castell de la població Joan Cadell i els seus seguidors van ser objectiu de les autoritats fins a la seva caiguda, l'any 1592

Arsèguel
Arsèguel
07/12/2009 16:34

L'historiador alturgellenc Lluís Obiols oferirà aquest cap de setmana vinent una xerrada per conèixer més sobre el passat bandoler d'Arsèguel. L'acte es farà diumenge a les 11 del matí al local social d'Arsèguel.

Sota el títol principal Lo niu dels bandolers de Catalunya, la conferència se centrarà en els setges que va viure el castell d'Arsèguel en el període entre 1588 i 1592. Lluís Obiols detallarà la importància que va tenir la població alturgellenca en el context del bandolerisme de finals del segle XVI.

Prova d'aquesta importància són els dos setges que nombroses tropes del rei i de la Generalitat van llançar contra el castell del poble i, concretament, contra Joan Cadell, senyor d'Arsèguel, i els seus seguidors. Finalment, la fortalesa i el poble van ser destruïts a les acaballes de l'any 1592.

Mostrar formulari de contacte