Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lluís Llach presenta als alcaldes de l'Alt Urgell el Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent

Lluís Llach presenta als alcaldes de l'Alt Urgell el Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent

El president del Consell Impulsor ha donat a conèixer als batlles el funcionament i els objectius d'aquest òrgan. L'objectiu és recollir aportacions d'institucions i entitats de l'àmbit local per traslladar-les als grups parlamentaris

Lluís Llach, amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro
Lluís Llach, amb el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro
21/03/2019 20:05

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell ha celebrat aquest dijous, a la sala del Consell Comarcal, una reunió extraordinària que ha comptat amb la presència de Lluís Llach. El cantautor empordanès ha assistit a la trobada com a president del Consell Impulsor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent.

L'objectiu de la visita era donar a conèixer als batlles alturgellencs com funciona aquest òrgan del Govern, encarregat de preparar les tasques d’anàlisi, articulació i creació d’un canal de participació i cohesió social que abasti tot el territori català. En declaracions a RàdioSeu, Lluís Llach ha reconegut la complexitat d'explicar l'encaix d'aquest ens en l'actual procés polític, però assegura que des que va rebre aquest encàrrec del president Quim Torra, estan fent una intensa tasca de contacte amb el territori per tal de consolidar-lo. Llach assegura que "de moment la rebuda és favorable, tant dels alcaldes com de les entitats". Fins ara l'òrgan s'ha donat a conèixer especialment a les comarques de Girona i a l'Alt Pirineu i Aran, abans de passar per la resta del país.

Segons ha expressat el cantant i músic, l'objectiu d'aquestes visites és "apropar-se més al poder municipal que al parlamentari, perquè està més arrelat al territori i en contacte amb la població i amb les associacions". Llach entén que "per tirar endavant aquest projecte cal una gran mobilització" i que, tot i que aquesta ja ha existit els darrers anys, cal reactivar-la de cara a fer efectiva la voluntat expressada democràticament pel poble català i "donar-li un projecte nacional per decidir què som, qui som i sobretot què volem ser".

En aquest sentit, el president del Consell Impulsor conclou que "hi ha una gent que, decebuda o no, segueix pensant que la independència és una opció de futur" i que "cal donar-los motius per a l'empoderament i per definir com podria ser Catalunya". Tanmateix, Lluís Llach matisa que aquest Fòrum s'adreça "a qualsevol ciutadà" per tal que "se li doni un mapa de què és allò que desitja el país", també pensant en la necessitat de crear una Constitució en cas que prosperi la transició cap a la República Catalana. El resultat d’aquest procés ha de ser el d’establir unes bases constitucionals per al futur polític de Catalunya, que seran lliurades a les forces polítiques, a qui correspondria convocar una Assemblea o Parlament Constituent.

Programa de prevenció de drogues

El Consell d’Alcaldes també ha tractat aquest dijous, a la Seu d'Urgell, la presentació del Programa de prevenció de drogues com a alternativa a la sanció administrativa. L'explicació l'ha fet el cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Mossos d’Esquadra a la comarca, Salvador Plens, juntament amb educadors de Serveis Socials del Consorci per a l’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU).

Mostrar formulari de contacte