Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llum verd al nou projecte de construcció de la central hidroelèctrica del Pont de Bar

Llum verd al nou projecte de construcció de la central hidroelèctrica del Pont de Bar

La comissió territorial d’Urbanisme obliga a integrar la instal.lació a l'entorn L'equipament hidroelèctric està a mig construir al costat de la N-260 D'altra banda, el pla especial del cementiri de la Seu, a l'espera dels informes de mobilitat i paisatge
El Pont de Bar
18/09/2009 11:28

La comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat aquest dijous el nou projecte de construcció de la central hidroelèctrica de Pont de Bar. La Direcció General d'Urbanisme va aturar l'any 2004 l’obra per incompliment de llicència, ja que va considerar que s'hi estava construint més del previst i que hi havia problemes mediambientals.

Els treballs han estat paralitzats des de llavors, malgrat les queixes dels regants de la zona i de l’Ajuntament del Pont de Bar. No ha estat fins ara que que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha acceptat una nova proposta que integrarà la instal•lació a l'entorn, després del vistiplau també de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i l'Agència Catalana de l'Aigua. La central està a mig construir al costat de la N-260.

La intervenció podrà finalitzar gràcies a les mesures mediambientals que el DPTOP va demanar als promotors que incloguessin al projecte. Els murs de formigó s'envoltaran de terra i s'hi plantaran espècies vegetals. On no es pugui fer aquesta actuació, es cobriran els murs amb pedra en sec, seguint el tradicional sistema de terrasses dels camps de l'Alt Urgell.

Ara que es disposa dels permisos per continuar les obres, caldrà acabar l’edifici de la minicentral. En el moment que es va suspendre la llicència dels treballs, els inversors privats, Salvador Serra SA i la Comunitat de Regants del reg del Solà, havien gastat més de set milions d’euros en la iniciativa.

El projecte del reg i la minicentral del Pont de Bar es va aturar a instàncies del departament de Medi Ambient de la Generalitat, que va considerar que els treballs estaven causant un greu impacte paisatgístic al territori i que malmetien les feixes de vinya centenàries de la zona.

D'altra banda, la comissió d'Urbanisme ha suspès el pla especial del cementiri de la Seu. La nova instal.lació, que inclou tanatori i crematori, no podrà ser aprovada fins que el consistori inclogui en l’expedient els informes de mobilitat i paisatge.

Mostrar formulari de contacte