Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llum verda al projecte d'estalvi energètic d'Oliana

Llum verda al projecte d'estalvi energètic d'Oliana

El municipi participa del pla Forest4Local, que implica bona part dels ens locals de l'Alt Urgell. L'Ajuntament preveu la creació de dues instal·lacions de biomassa, al col·legi Sant Jordi i al Pavelló Francesc Betriu
Oliana
17/03/2017 13:18

Oliana participarà del projecte d'estalvi energètic, d'àmbit comarcal, a través del programa Forest4Local que impulsen el Consell Comarcal i bona part dels ajuntaments i EMD de l'Alt Urgell. La proposta s'ha inclòs al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2016-2020 i vol contribuir a nivell local a la reducció de les emissions de CO2 i, alhora, a la dinamització del sector forestal durant els tres propers anys.

Dues instal·lacions de biomassa, una al col·legi Sant Jordi i l’altra al pavelló Francesc Betriu (que donarà servei la Llar d’Infants i a la Sala Polivalent) són els projectes presentats per l’Ajuntament d’Oliana. També està prevista una caldera de pellet a l’edifici de l’Ajuntament olianès, segons ha informat l'alcalde, Miquel Sala.

Forest4local és un projecte amb uns objectius que prioritzen la gestió forestal dels boscos de propietat de l’administració local per extraure’n la biomassa, transformar-la en estella i utilitzar-la en instal·lacions tèrmiques i calderes públiques. Dos centres logístics d’aprovisionament i distribució, un al municipi de  Montferrer i Castellbò, i l’altre al municipi d’Oliana, serviran per donar servei a les 13 instal·lacions tèrmiques previstes en el projecte.

El pressupost és de 1,4 milions d'euros per a les instal·lacions tèrmiques i 187.000€ per als centres de distribució. El projecte a la comarca l’executarà la Diputació de Lleida, que en finançarà un 25%. El Consell Comarcal, els Ajuntaments i EMD’s aportaran un 25% i el 50% restant es finançarà amb fons FEDER.

La posada en marxa d’aquest projecte evitarà l’emissió d’unes 430 tones de CO2 a l’atmosfera. L’aprofitament forestal, afegit a l’estalvi econòmic pel canvi de combustible, és una oportunitat per tornar a donar valor als boscos, produint una energia renovable, sostenible, de proximitat i la creació de llocs de treball a la comarca.

Mostrar formulari de contacte