Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llum verda del Parlament Europeu al passaport sanitari

Llum verda del Parlament Europeu al passaport sanitari

La legislació entra en vigor l'1 de juliol, malgrat que alguns països ja utilitzen el certificat
Passaport sanitari europeu (Foto: Parlament Europeu)
09/06/2021 19:20

El Parlament Europeu ha donat llum verda aquest dimecres al passaport sanitari. Els eurodiputats han aprovat per àmplia majoria els dos reglaments del certificat digital, que permet recuperar la mobilitat dins de la Unió Europea. Malgrat que hi ha alguns països, com Espanya, que ja l'estan utilitzant, la legislació entra en vigor l'1 de juliol.

El certificat té una durada de 12 mesos i serveix per demostrar quan es viatja a un altre país del bloc comunitari que la persona està vacunada, s'ha recuperat del virus en els últims sis mesos o té una PCR negativa. Són les autoritats dels estats les que expedeixen el certificat, que ha d'estar en format digital o en paper i inclou un codi QR.

En el cas del reglament per a ciutadans de la Unió Europea, el ple ha donat llum verda al passaport sanitari amb 546 vots a favor, 93 en contra i 51 abstencions. Pel que fa al cas de persones de països tercers, el vistiplau ha comptat amb 553 vots a favor, 91 en contra i 46 abstencions.

Durant les negociacions entre l'Eurocambra i el Consell, que han estat els dos colegisladors, es va acordar que els estats no imposessin restriccions addicionals, com quarantenes, a les persones amb passaport sanitari. Amb tot, els estats poden aprovar-les en cas que ho considerin necessari.

Mostrar formulari de contacte