Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lo Riu Roig vol mostrar als polítics l'impacte de la guixera de Knauf sobre la Vall de Tost

Lo Riu Roig vol mostrar als polítics l'impacte de la guixera de Knauf sobre la Vall de Tost

L'entitat de Ribera d'Urgellet vol aturar el projecte, que encara no té l'autorització definitiva ni de la Generalitat ni del consistori Membres del col.lectiu ensenyaran aquest dissabte la zona a parlamentaris, diputats i alcaldes, entre d'altres
Lo Riu Roig
18/04/2012 10:52

L’associació de Ribera d’Urgellet Lo Riu Roig ha organitzat per aquest dissabte, 21 d’abril, una trobada a la Vall de Tost amb diversos polítics catalans i de l'Alt Urgell. L'objectiu de la iniciativa és fer-los conèixer in situ quin serà l’impacte que tindria sobre la Vall de Tost la guixera que hi ha projectat la multinacional Knauf. 

Després de la compareixença davant de la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, el 21 de març passat, Lo Riu Roig ha convidat al municipi els portaveus dels grups parlamentaris d'aquesta comissió: Josep Rull, de CiU; Roberto Labandera, del PSC; Santi Rodríguez, del PP;  Marc Sanglas, d’ERC; Joan Boada, d’IC-V; Jordi Cañas, de Ciutadans; Alfons López Tena, de SI; i Joan Laporta, de DC.

L'entitat també ha fet extensiva la invitació als diputats Albert Batalla i Agustí López (CiU), Mònica Lafuente (PSC), Dolors López (PP) i Carmel Mòdol (ERC). L'acte també s'adreça al delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i a tots els alcaldes de l’Alt Urgell, a més del president del Consell Comarcal, Jesús Fierro. Així mateix, s'ha convidat els responsables comarcals de tots els partits i la directora de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Lleida, M. Dolors Tella.

El programa de la jornada començarà a les 10.30 hores amb una trobada al pont dels Hostalets de Tost i un recorregut fins a Torà de Tost, on es visitarà Tost i Sant Genís. Posteriorment es farà una aturada a Castellar, on també s'ha previst el dinar. Diversos membres de Lo Riu Roig s’encarregaran de donar les explicacions pertinents en cada punt.

La intenció de l’associació amb aquest acte és que els responsables públics "prenguin consciència" del fort impacte que la guixera de Knauf tindrà en el seu entorn i de la concentració exagerada d’activitats extractives que hi ha a la zona.  "Volem que abans de prendre la decisió definitiva sobre la guixera, els polítics coneguin de primera mà un territori ja molt castigat per aquest tipus d’indústries que a dia d’avui només aspira a poder recuperar vida amb el màxim respecte possible a l’entorn", afirma l'entitat.

En aquests moments, la Ponència Ambiental ja ha fet una primera proposta favorable a la guixera. Lo Riu Roig ha presentat un nou document d’al•legacions per expressar, amb raonaments tècnics i rigorosos, les raons per a l'oposició a aquesta infraestructura.

Mostrar formulari de contacte