Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Obrador Xisqueta serà el primer proveïdor de llana autòctona de l'Estat

L'Obrador Xisqueta serà el primer proveïdor de llana autòctona de l'Estat

13/12/2010 12:38

L'Obrador Xisqueta ha posat en funcionament, aquest dilluns, la botiga virtual de productes elaborats amb llana d'ovella xisqueta www.xisqueta.cat. Amb la posada en marxa d'aquest web l'Obrador Xisqueta esdevé el primer proveïdor de llana autòctona de l'Estat. Fins ara els artesans compraven la llana per transformar a Alemanya, Holanda o Nova Zelanda.

L'Obrador Xisqueta neix amb l'objectiu de pagar la llana d'aquest tipus d'ovella a un preu just. A més a més, vol donar a conèixer l'ofici de pastor, atorgar valor a l'ofici d'artesà i difondre la raça xisqueta. De moment, segons informa l'ACN, l'obrador ha comprat 26 tones de llana a 24 ramaders. Part d'aquesta llana la transformaran 12 artesans i els productes es comercialitzaran virtualment.

Els 25 pastors que subministren la llana a l'Obrador Xisqueta són de les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i la Noguera. El quilo de llana s'ha pagat a 0,60 euros. Vanesa Freixa, de l'Obrador Xisqueta, ha explicat que fins ara se'ls pagava a 0,06 euros o, en alguns casos, senzillament se'ls intercanviava per una esquella o el pagès optava per llençar-la. "Amb aquesta iniciativa s'ha volgut donar valor a l'ofici de pastor i permetre al pagès no perdre diners per haver de xollar les ovelles", comenta Freixa.

La llana xisqueta és una llana rústica, robusta i calenta. La llana xisqueta és Ofici Singular de Catalunya des d'aquest any.

Marcelinus

L'Obrador Xisqueta treballa en col·laboració amb un taller d'Olot que ha tret al mercat la marca de jerseis Marcelinus. Properament traurà un jersei 100% local i 100% de llana xisqueta. Aquest jersei porta el nom del sindicalista Marcelino Camacho (1917-2010). Aquesta empresa d'Olot ha trobat en el Marcelinus una manera de sortir de la crisi.

Mostrar formulari de contacte