Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Observatori de la Llet amplia les seves funcions

L'Observatori de la Llet amplia les seves funcions

Incorporarà a partir d'ara el sector boví de carn, tal i com havien sol.licitat organitzacions del sector Els resultats econòmics de les explotacions de vaques de llet durant l'any passat van ser semblants als del 2010
Vaques frisones de l'Alt Urgell
31/01/2012 09:30

La secretària general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Maria Teresa Martí, va presidir la setmana passada, la reunió de l’Observatori de la Llet. La trobada va comptar amb la presència de representants del Gremi d’Indústries Làcties de Catalunya, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), de la Unió de Pagesos (UP) i de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), a més de personal tècnic del Departament relacionat amb aquesta temàtica.

Durant la reunió, es va acceptar la proposta d’ampliar l’Observatori de la Llet amb la incorporació del sector de boví de carn, tal com havien sol·licitat organitzacions d’aquest sector. Maria Teresa Martí destacava que aquest col.lectiu representa l’11,1 % de la producció final ramadera catalana.

El fet d’unir el boví de llet i de carn comportarà una simplificació de les estructures, ja que tot i que tenen una dinàmica productiva molt diferent, tenen en comú la mateixa espècie animal, amb característiques molt properes en aspectes clau com ara l’alimentació o la sanitat i amb un tractament estadístic agrupat en censos o moviment de bestiar, entre d'altrs. Aquesta unió també s’espera que reforci les sinèrgies entre els dos sectors.

D’altra banda, durant la reunió també es va presentar un Informe de conjuntura sobre el sector lleter, que destaca que durant l’any 2011 els resultats econòmics de les explotacions de vaques de llet van ser molt semblants als de l’any 2010.

Mostrar formulari de contacte