Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'observatori de la Seu recull només 20 l/m2 en els darrers trenta dies

L'observatori de la Seu recull només 20 l/m2 en els darrers trenta dies

Tota la pluja acumulada va caure en una sola jornada, el dia 25 passat. La resta de dies, el registre s'ha quedat a zero
Situació de manca de cabal al Segre, a Alàs
13/11/2007 16:45

La percepció generalitzada que fa molts dies que no plou i que està fent una tardor molt seca la confirmen les estadístiques: els darrers trenta dies, a l’observatori de la Seu d’Urgell només s’ha recollit 20,8 litres per metre quadrat. Així ho indiquen les dades recopilades cada dia pel Servei Meteorològic de Catalunya, i que ha analitzat RàdioSeu.

A més a més, la totalitat d’aquesta xifra va ser en una sola jornada, el dia 25 passat. Ha estat l’excepció a un període d’un mes totalment sec. La resta de dies l’observatori sempre ha registrat zero litres per metre quadrat i ha predominat el cel ras o bé amb núvols insignificants. Prèviament, l’última pluja significativa va ser entre el 4 i el 5 d’octubre, quan es va acumular entre els dos dies 18 l/m2.

L’estadística de pluja dels darrers trenta dies es queda fins i tot per sota del mateix període de l’any passat, que també va ser molt sec. Entre el 12 d’octubre i el 12 de novembre del 2006, es va recollir 31,4 l/m2, concentrats en quatre dies concrets. La puja més significativa va ser el dia 18, amb 24,4 l/m2. La resta d’observatoris del Pirineu segueixen una tendència semblant.

Mostrar formulari de contacte