Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Observatori del Turisme Rural presenta una plataforma oberta per consultar dades sobre el sector

L'Observatori del Turisme Rural presenta una plataforma oberta per consultar dades sobre el sector

Aquesta eina s'ha donat a conèixer a Barcelona, en el marc de la Jornada de Turisme Rural a Catalunya L'esdeveniment ha comptat amb el suport de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya
Observatori del Turisme Rural - Presentació
22/01/2015 14:19

Amb motiu de la Jornada de Turisme Rural a Catalunya celebrada aquest dijous a Barcelona, l'Observatori del Turisme Rural, un projecte d'investigació liderat per Escapadarural.com, CETT-UB i Netquest, ha presentat una eina per consultar la informació íntegra obtinguda a través de les enquestes realitzades a viatgers i propietaris de les cases rurals registrades al portal. Concretament, es tracta de més de 10.000 respostes de viatgers de tot el país i més de 2.000 de propietaris d'allotjaments, el que suposa la recopilació de més d'un milió de dades sobre el sector.

Segons la directora de Comunicació de EscapadaRural.com, Ana Alonso, "és la primera vegada que es posa a disposició pública un volum tan gran d'informació qualitativa sobre el sector del turisme rural". L'objectiu és permetre a les persones interessades l'accés a l'encreuament de dades i variables per obtenir informació específica o en profunditat sobre qüestions que no s'hagin publicat en els informes de la web.

La jornada del turisme rural a Catalunya, marc de la presentació de l'eina

La Jornada de Turisme Rural ha tingut lloc a l'Hotel Alimara de Barcelona, on també s'ha presentat l'informe sobre el sector a Catalunya. La sotsdirectora general de Programació Turística de la Generalitat de Catalunya, Carme Rubio, ha donat la benvinguda oficial a l'esdeveniment juntament amb Miquel Alsius, president del Grup CETT; Ana Alonso, directora de Comunicació de EscapadaRural.com, i Nacho Rosés, director de Panells de Netquest.

La jornada, que ha començat a les 11 del matí, ha finalitzat amb una taula rodona on s'han tractat quins són els reptes actuals del turisme rural, així com les oportunitats del sector. En el debat han participat els principals representants d'associacions de turisme rural del territori com Josep M. Solé, president de Turalcat (Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya); Susanna Gómez, presidenta de Concatur (Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural); Ramón Puig, president de RuralMeeting (Xarxa d’establiments rurals amb espais per a reunions) i Josep Lluís Farrero, president de la Federació de Cases Rurals de Lleida.

Els detalls del programa de la jornada es poden trobar aquí. Per veure l'informe de 'El Turisme Rural a Catalunya' es pot clicar en aquest enllaç.

Mostrar formulari de contacte