Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Localitzat un dipòsit il·legal d'amiant al costat d'una nau industrial a Tremp

Localitzat un dipòsit il·legal d'amiant al costat d'una nau industrial a Tremp

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil han trobat materials, deteriorats i a la intempèrie, que suposen un risc per a la salut. A les Valls de Valira, detectat un mur de fibrociment en una finca rústica
Localitzat un dipòsit il·legal d'amiant al costat d'una nau industrial dels afores de Tremp (Foto: Seprona)
06/10/2021 13:45

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han localitzat un dipòsit incontrolat d'amiant als voltants d'una nau industrial abandonada situada als afores de Tremp. La troballa es va produir a finals de setembre i el material era accessible a tothom, ja que la major part del recinte no estava tancat.

D'entre la multitud de deixalles, es van comptabilitzar fins a 150 plaques de diferents mides, a més de diversos dipòsits i tubs de fibrociment. El material estava desgastat o fracturat i es trobava a la intempèrie, a pocs metres d'una estació de servei, diversos habitatges i comerços, fet que suposava un greu risc per al medi ambient i la salut. Per tot plegat, es va aixecar una acta d'infracció administrativa.

La finca és propietat d'una empresa amb domicili social a Barcelona i els agents del Seprona van enviar la informació a l'Agència de Residus de Catalunya.

Pocs dies abans, també es va localitzar un mur d'uns vint metres de longitud fet amb plaques de fibrociment amb amiant en una finca rústica situada a les Valls de Valira. En aquest cas, es va alertar a l'autoritat competent per tal que fos retirat de forma immediata, tenint en compte que es tracta d'un residu perillós.

Mostrar formulari de contacte