Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Localitzen una trentena de capgrossos completament blancs al peu del pic de l'Orri

Localitzen una trentena de capgrossos completament blancs al peu del pic de l'Orri

Les larves de tòtil es portaran a l'Escola de Natura de Parets del Vallès per estudiar-los
28/10/2014 18:24

Una trentena de capgrossos completament blancs han estat localitzats a la falda del pic de l'Orri, a 1.500 metres d'altitud. La troballa l'ha fet de manera fortuïta una tècnic forestal i membre de l'Associació ambientalista Lo Pi Negre.

A la tolla, hi havia una població d'unes 300 larves de tòtil (Alytes obstetricans) entre les quals es trobaven 26 capgrossos amb una coloració anormal, aparentment leucítics. A Catalunya, no existeixen dades en els quals s'hagin trobat tants exemplars. Els animals capturats es portaran a l'Escola de Natura de Parets del Vallès, on disposen d'un espai adient per estudiar aquests animals. Un cop estudiats, es retornaran a la tolla de l'Orri.

Meritxell Cases, tècnic forestal que va fer la troballa, ha explicat a l'ACN que els membres de la Societat catalana d'Herpetologia han mostrat un gran interès per aquesta troballa, ja que no hi ha dades d'altres casos amb aquestes característiques numèriques.

Els animals leucítics són completament blancs, en els quals a diferència dels albins no són visibles els pigments ataronjats, grocs o daurats de la pell i que amb freqüència presenten ulls foscos o blaus. Membres de la Societat Catalana d'Herpetologia faran el seguiment i control d'aquestes larves i la seva evolució. També faran una comparativa entre larves de pigmentació anòmala i de pigmentació normal per veure els canvis que pateixen durant l'evolució de larva a metamòrfic.

Cases ha dit que ha informat de la localització d'aquestes larves blanques al Parc Natural de l'Alt Pirineu donat que la tolla del Massís de l'Orri està dins l'espai protegit.

Mostrar formulari de contacte