Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'oferta d'horts socials de la Seu d'Urgell es multiplicarà per cinc amb el terreny de la partida de Sant Ermengol

L'oferta d'horts socials de la Seu d'Urgell es multiplicarà per cinc amb el terreny de la partida de Sant Ermengol

El nou espai disposarà de 39 parcel·les, que se sumaran a les 10 actuals. Aquest dimarts s'ha lliurat les claus als nous usuaris del recinte ja existent a l'Horta del Valira, adreçat a la gent gran
Lliurament de claus als nous usuaris dels horts socials de l'Horta del Valira de la Seu
31/05/2022 18:00

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, el vicealcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Marian Lamolla, han lliurat aquest matí les claus dels horts socials per a gent gran, després que s'ha fet un nou procés de concessió de les 10 parcel·les disponibles actualment al sector de l’Horta del Valira, a tocar del riu Valira i del pont de Castellciutat. Els adjudicataris tenen dret a disposar d'una parcel·la per tal que puguin cultivar el seu hort per a usos familiars, tot conreant qualsevol hortalissa, verdura o flor.  

La durada màxima de la nova autorització -amb una naturalesa de llicència gratuïta a precari- és de tres anys; és a dir, fins a mitjan 2025. L’horari d’accés a les parcel·les és lliure tots els dies de la setmana. L'ús de l'hort ha de fer-lo personalment qui té atorgada l'autorització, tot i que podrà comptar amb l'ajut de familiars. De fet, en el cas que la persona autoritzada, no pugui fer servir el seu hort temporalment i per raons justificades, podrà fer-se'n càrrec directament un familiar durant un termini màxim d’un any. En aquest supòsit, l'usuari haurà de comunicar a l'Ajuntament la persona que se'n farà càrrec. El termini es podrà prorrogar si les circumstàncies es mantenen. 

A l'acte de lliurament, a la porta d'entrada al recinte, Francesc Viaplana ha mostrat la “satisfacció” per haver pogut lliurar novament les claus dels horts socials a majors de 65 anys, després de redactar unes noves ordenances a causa del canvi de gestió d'aquest espai, que fins ara gestionava el Consorci d’Atenció a les Persones i ara és controlat directament per l’Ajuntament de la Seu. Viaplana valora especialment la "funció d’aquest horts tant per a la gent gran com per a la comunitat”. 

De la seva part, Jordi Fàbrega ha recordat que, tal com ja va avançar RàdioSeu, al final d'aquesta temporada l'oferta d'horts socials gràcies a una finca propera a la zona esportiva on s'hi ha ubicar també un moll de càrrega per a les brigades municipals. Fàbrega ha avançat que el nombre de parcel·les disponibles es multiplicarà per cinc, perquè n'hi haurà 39 de noves, de manera que la xifra total passarà a ser de 49. Segons ha dit el vicealcalde, "aquesta és una aposta de l’equip de govern" perquè el màxim possible de gent disposi d'aquesta opció, sobretot destinada "a famílies vulnerables per a gaudi terapèutic”. 

Finalment, Marian Lamolla hi ha afegit que a les 10 persones que ara han rebut la clau del seu hort s'hi han de sumar tres padrins més a qui se'ls hi concedirà un hort a la partida de Sant Ermengol, a l'espai municipal que albergarà aquests nous 39 horts socials. Lamolla ha volgut remarcar l’èxit d'aquesta idea entre la gent gran de la Seu perquè "aquest any, per primera vegada, s’han presentat més sol·licituds que el nombre parcel·les existents”.   

La convocatòria d’aquest any fixava el règim d'utilització i aprofitament d'aquests espais amb l’objectiu de "promoure projectes de caràcter social que suposin una contribució a la qualitat de vida de les persones grans i al progrés equilibrat i sostenible del municipi".

 

Mostrar formulari de contacte