Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Oficina dels Serveis Territorials de Treball de l'Alt Pirineu i Aran s'ubicarà a la Seu d'Urgell

L'Oficina dels Serveis Territorials de Treball de l'Alt Pirineu i Aran s'ubicarà a la Seu d'Urgell

L'Alt Urgell comptarà properament amb 35 plans d'ocupació per millorar l'oferta laboral Serna reitera la voluntat del Govern català de reorientar el model de les Escoles Taller
Oficina de Treball - Serna - Batalla - Berbel
16/04/2010 18:08

La consellera de Treball, Mar Serna, ha anunciat aquest divendres que l'Oficina dels Serveis Territorials de Treball de l'Alt Pirineu i Aran s'ubicarà a la Seu d'Urgell. Serna no ha concretat encara les dates d'obertura d'aquest servei, però ha dit que demostra "l'esforç del departament per apropar-se a la ciutadania".

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, s'ha mostrat agraït per aquesta decisió i ha manifestat que un cop més la ciutat "es posiciona dins del mapa del país". Batalla ha aprofitat la visita de Serna per expressar el seu compromís per lluitar contra l'atur des de les administracions "que, tot i que a l'Alt Urgell és inferior a la mitjana catalana, s'ha de tenir en compte i buscar-hi solucions".

En la seva visita a la Seu, la consellera ha explicat també que properament començaran 35 plans d'ocupació a la comarca, 18 a la capital alturgellenca, per millorar l'oferta de treball. Aquests plans comportaran la formació i preparació de les persones beneficiàries.

Alhora, Serna ha reiterat la voluntat del govern català de reorientar el model de les Escoles Taller, un programa de formació que finalitzarà el pròxim mes de juny i que afecta també la Seu d'Urgell, on s'imparteix un curs d'electricitat i un altre de fusteria. La consellera considera que s'ha demostrat que aquesta oferta formativa "ja no és eficaç". "Un 75 per cent de les Escoles Taller estan orientades a oficis relacionats amb la construcció, el sector més afectat per l'atur; a més, el 85% dels seus usuaris han estat homes", ha assenyalat. I hi ha afegit: "La capacitat de reinserció és qüestionable".

Serna ha anunciat, però, l'aplicació d'altres mesures destinades als joves "per formar-los de forma adient" en un model productiu que s'allunya dels oficis relacionats amb el boom immobiliari.

Recordem que la finalització de les Escoles Taller ha provocat les queixes del sindicat UGT i també de nombroses institucions. A la Seu s'ha dut a terme, fins i tot, una recollida de signatures. Durant el darrer ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el grup d'ICV va expressar la seva inquietud pel canvi d'orientació formulat pel Govern. El tinent d'alcalde del consistori urgellenc, Jesús Fierro, va assegurar llavors que es treballava "per no perdre opcions per als joves".

En aquest sentit, el ple de la Diputació de Lleida d'aquest divendres ha aprovat una moció conjunta en la qual l'ens proposa de forma unànime adherir-se a la resolució de la Federació de Municipis de Catalunya. L'entitat va acordar demanar al Departament de Treball que reorienti la seva proposta de no obrir noves convocatòries per subvencionar Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers Ocupacionals, "perquè continuen essent un mitjà per a la inserció laboral del col·lectiu de joves".

Mostrar formulari de contacte