Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Oficina Jove atén més de 25.000 consultes anuals i rep 13.000 visites a internet

L'Oficina Jove atén més de 25.000 consultes anuals i rep 13.000 visites a internet

El servei assessora especialment joves que marxen per estudis o bé que volen tornar a la comarca En habitatge, el 2011 es van facilitar 35 contractes de lloguer i 111 prestacions
Ricard Pérez i Meritxell Planes
05/03/2012 11:19

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell va atendre 25.197 consultes durant el 2011 i la seva pàgina web va rebre 13.000 visites. Són algunes de les dades principals del balanç anual que han presentat aquest dilluns el conseller de Joventut del Consell Comarcal, Ricard Pérez, i la regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes.

Els dos responsables d'àrea també han detallat que l'Oficina Jove té més de 2.100 agregats a Facebook i més de 200 seguidors a Twitter. Unes xifres que Ricard Pérez valora especialment per mantenir el contacte amb els molts joves que estan fora de la comarca entre setmana per raons de feina o, sobretot, d'estudis.

Precisament Ricard Pérez assenyala que una de les funcions actuals més importants del servei és assessorar joves en el moment que marxen de la comarca o bé quan demanen ajuda per tornar-hi. D'una part, l'oficina assessora pel que fa a universitats, desplaçaments o estades a l'estranger. De l'altra, també rep moltes consultes pel que fa a lloguer d'habitatges o ofertes de treball.

Pel que fa a activitats, Meritxell Planes ha destacat la posada en marxa del programa Insomni a l'hivern i la primavera, després de la bona rebuda de les propostes de l'estiu passat. En el programa s'hi ha inclòs el concert d'Anna Roig (aquest divendres), l'esdeveniment de spinning, una xerrada de constel·lacions familiars, portes obertes al rocòdrom d'Oliana, una caminada, un curs de maquillatge i teatre.

Meritxell Planes també ha parlat del nou 'Pack Lleure', una oferta de cursos més extensa que mai per a formar-se en les diferents demandes laborals per a activitats de lleure infantil i juvenil.

310 inscrits a la BICAT

D'altres xifres significatives del balanç anual són que la Borsa Interactiva de Treball (BICAT) té actualment 310 inscrits i ha tancat 27 contractes de treball. El 2011 s'hi han donat d'alta 24 nous usuaris. En l'apartat de feina, també s'ha impulsat un Workshop en què hi van participar 18 empreses.

Quant a l'habitatge, s'ha facilitat 35 contractes de lloguer i 111 prestacions al pagament de lloguers. El servei per a compartir cotxe ha sumat 49 inscrits i s'utilitza principalment per a desplaçaments de feina a Andorra. En cooperació amb la Unió Europea, s'ha acollit sis joves europeus per a tasques de recerca i s'ha facilitat l'estada d'un any de dos joves alturgellencs a Alemanya.

En l'àmbit de salut s'ha atès 40 consultes. A més a més, s'ha incorporat al programa Q de festa tres dels principals locals nocturns de la Seu: l'Estolador, La Murga i el Pub FM.

Mostrar formulari de contacte