Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Oficina Jove de l'Alt Urgell servirà de model a d'altres comarques

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell servirà de model a d'altres comarques

Representants d'altres administracions locals de Lleida i de l'Alt Pirineu visiten el Centre Cívic l'Escorxador La Secretaria General de Joventut aposta perquè l'espai prioritzi les actuals problemàtiques dels joves pel que fa a atur i habitatge
Oficina Jove - Presentació a tècnics de Lleida
30/04/2009 15:50

Alcaldes i regidors de capital de comarca, així com presidents i consellers comarcals de la demarcació de Lleida s'han donat cita aquest dijous al matí a La Seu d'Urgell per conèixer de primera mà l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, la primera oficina d'aquestes característiques que es troba en funcionament a la demarcació.

Durant la presentació s'ha aprofitat per reivindicar la necessitat que aquestes oficines atenguin les necessitats més importants dels joves. El director territorial d'Acció Social i Ciutadania, Carles Vega, s'ha referit als problemes relacionats amb l'atur juvenil i als que ja s'arrosseguen de fa temps pel que fa a l'habitatge.

De la seva part, la regidora i consellera comarcal de Joventut, Mireia Pellicer, ha explicat que l'Oficina Jove va rebre durant l'any 2008 unes 2.000 consultes, mentre que durant l'any 2009, a data d'avui, ja se'n porten realitzades un total de 1.100.

Pellicer ha destacat, però, que les consultes més realitzades pels joves passen per informació de beques, seguides sobre habitatge i treball.

El coordinador territorial de Joventut, Jordi Satorra, ha elogiat el funcionament de l'oficina alturgellenca, la primera d'aquest tipus que s'ha obert després de la d'Amposta. En aquest sentit, Satorra destaca la bona sintonia entre les dues institucions que la promouen, l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal.

En la mateixa línia, el cap de gabinet de la Secretaria de Joventut, Ramon Torrents, ha remarcat que prioritzaran les comarques on hi hagi voluntat d'entesa entre ens locals i comarcals.

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell ja ha realitzat la primera avaluació del seu funcionament, la qual s'ha presentat davant els regidors i consellers comarcals de Joventut de la demarcació. Al respecte, el coordinador territorial de Joventut, Jordi Satorra, ha remarcat que “aquesta oficina és un model a seguir tant des del punt de vista del seu emplaçament com del seu funcionament, ja que es tracta d'una oficina d'informació i d'un espai de dinamització”. Satorra ha afegit que l'objectiu d'aquestes oficines és arribar a cada municipi de la comarca.

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell està formada per una estructura tècnica de sis persones: una tècnica comarcal de joventut, una tècnica municipal de joventut, una tècnica de l'oficina de jove treball, una tècnica borsa jove d'habitatge i dues informadores juvenils del Punt Jove. Mireia Pellicer ha destacat que aquesta oficina té presència a tots els ajuntaments de forma física.

Recordem que l'oficina dóna, des del passat mes d'octubre, servei personalitzat a 6.278 joves (entre 14 i 35 anys) que hi ha a la comarca de l’Alt Urgell. L’Oficina d’Emancipació Jove, oferirà diversos serveis en una finestreta única: borsa jove d’habitatge, oficina jove de treball de l’Alt Pirineu, punt d’informació juvenil i assessorament en matèria de salut.