Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Oficina Jove se suma al Dia Mundial de la lluita contra la Sida

L'Oficina Jove se suma al Dia Mundial de la lluita contra la Sida

Aquest dijous es fan tallers de prevenció al Centre Cívic l'Escorxador La campanya de sensibilització també ha inclòs accions als locals d'oci nocturn i taules informatives
Dia Mundial de la Sida
01/12/2011 10:55

El Servei de Salut de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, amb la col.laboració de l'Associació Antisida Lleida, torna a organitzar aquest dijous, 1 de desembre, Dia Mundial de la lluita contra la Sida, diverses activitats al Centre Cívic l'Escorxador.

A les sis de la tarda està prevista una xerrada sobre Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i un taller sobre sexualitat i prevenció. D'altra banda, a les 7 del vespre es proposa un Trivial VIH i un taller per a la prevenció de la malaltia, a càrrec de Trívil Interactiu. La participació serà per grups.

Cal recordar que l'Oficina Jove també ha fet una campanya de prevenció d'infeccions de transmissió sexual als locals d'oci nocturn de tota la comarca. A més, ha instal.lat una taula informativa sobre la Sida a la Fira de Sant Andreu d'Organyà i al mercat setmanal de la Seu d'Urgell.

A Andorra, 54 casos notificats des de l'any 2000

Coincidint amb la data, el Govern d'Andorra ha fet públiques dades de l'any 2010. Al Principat es van notificar només quatre casos. Els quatre corresponen a homes amb una mitjana de 42 anys. En dos dels quatre casos es va notificar les relacions homosexuals com a factor de risc, en un les relacions heterosexuals (25%) i en el cas restant es desconeix la causa.

Des del 2010, a Andorra s'ha detectat un total de 54 casos de VIH, dels quals 31 segueixen tractament antiviral. Les relacions sexuals se situen com a factor de risc en el 57,14% dels casos. La mitjana és de 4,73 casos per cada 100.000 habitants, sensiblement per sota de la mitjana de la Unió Europea, que és de 5,7.

Mostrar formulari de contacte