Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ONCA obre aquest dijous el 33è Festival Brudieu

L'ONCA obre aquest dijous el 33è Festival Brudieu

La direcció del certamen aposta per l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra "per la seva qualitat i per la importància del veïnatge amb el Principat"
Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra
16/07/2008 20:54

Aquest dijous, 17 de juliol, l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra obrirà el 33è Festival Internacional de Música Joan Brudieu de La Seu d'Urgell amb un concert que oferirà a partir de les deu del vespre a la sala de Sant Domènec. La direcció del festival aposta en aquest primer concert del Brudieu per l'ONCA “per la seva qualitat i per la importància del veïnatge amb el Principat”. L'ONCA comptarà amb Gerard Claret com a concertino-director.

El programa del concert que ens oferirà l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra constarà de dues parts. A la primera s'interpretarà tres peces: el concertino núm. 1 en Sol Major de Carlo Ricciotti; el concertino per violí i cordes (obra dedicada a l'ONCA i a Gerard Claret) de Jordi Cervelló; i la tercera peça serà l'adagi op. 11 de Samuel Barber. A la segona part del concert, l'ONCA i Gerard Claret interpretaran la serenata Op. 6 de Josef Suk.

Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra

L'ONCA es va crear a finals de l’any 1992 sota la direcció del violinista andorrà Gerard Claret, conegut arreu per la seva trajectòria com a solista i pedagog. Depèn de la Fundació ONCA, gestionada pel Ministeri del Portaveu del Govern, de Desenvolupament Econòmic, Turisme, Cultura i Universitats del Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà.

L'ONCA ha actuat amb solistes de prestigi internacional com Narciso Yepes, Victòria dels Àngels, Lluís Claret, Jean Pierre Rampal, Claudi Arimany, Josep Colom, Josep Carreras, György Sebök, Jaume Aragall, Caetano Veloso, Susana Rinaldi, Barbara Hendricks i Nina, entre d'altres artistes. L'orquestra també ha col·laborat amb el Cor Nacional dels Petits Cantors d'Andorra, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, l'Orfeó Català, el Cor Madrigal i la Coral Carmina. L'ONCA ha estat dirigida per Lord Yehudi Menuhin en el seu 80è aniversari i ha enregistrat obres dels compositors catalans Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge i Pau Casals, recollides en un CD guardonat amb el premi del jurat de la revista CD Compact, i ha tingut excel·lents crítiques de revistes internacionals especialitzades.

Gerard Claret, concertino-director

Gerard Claret és fundador de l'Escola de Música de Barcelona, dels Curs Internacional de Música de Vic i del Trio de Barcelona, amb qui té enregistrades obres de Beethoven, Mendelssohn i Dvorak. És director artístic, des de la seva creació, del Festival Internacional Narciso Yepes d’Ordino (Principat d'Andorra), i membre de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

L'any 1993, emprèn una etapa professional com a concertinodirector de l'ONCA. L'any 2000 funda la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (JONCA). L'any 1998 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. De l'any 2000 al 2005 va ser director de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Des del gener de 2007, compagina totes les activitats professionals, amb la direcció pedagògica musical de l'espai Trívium de Sant Julià de Lòria.

Mostrar formulari de contacte