Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'urgellenc Eugeni Bregolat presenta l'obra 'Al voltant del renaixement de la Xina'

L'urgellenc Eugeni Bregolat presenta l'obra 'Al voltant del renaixement de la Xina'

La publicació inaugura la col.lecció Estudis Asiàtics d'Edicions i Publicacions de la UdL L'exsecretari de l'OTAN i exministre Javier Solana ha apadrinat aquest dimecres la presentació del llibre

Eugeni Bregolat - Presentació 'Al voltant del renaixement de la Xina'
Eugeni Bregolat - Presentació 'Al voltant del renaixement de la Xina'
19/02/2015 12:24

L'exambaixador d'Espanya a la Xina i doctor honoris causa de la Universitat de Lleida (UdL), l'urgellenc Eugeni Bregolat, ha presentat aquest dimecres a Lleida la seva última obra, "Al voltant del renaixement de la Xina", un acte apadrinat per l'exsecretari de l'OTAN i exministre socialista Javier Solana.

Segons informa la UdL, amb aquesta publicació Bregolat inaugura la col·lecció Estudis Asiàtics d'Edicions i Publicacions d'aquesta universitat. El volum, editat pels professors de la UdL Joan Julià-Muné i Imma Creus, recopila més d'un centenar d'articles, conferències i entrevistes del diplomàtic de la Seu d'Urgell sobre l'evolució econòmica de la Xina, el perfil dels principals protagonistes que han guiat els canvis de rumb de la seva política interior i les claus de la seva expansió internacional, així com tres textos inèdits.

En el seu llibre, Bregolat analitza temes com el progrés tecnològic, la propietat intel·lectual, la consciència ecològica o com es va sanejar la banca xinesa, aspectes aquests que protagonitzen el bloc dedicat a l'economia. Sobre política interior, Bregolat repassa fets històrics com els Jocs Olímpics de Pequín, la crisi de Tiananmen o la situació del Tibet i, en respecte a política exterior, l'exambaixador fa referència a temes com la percepció xinesa de la Unió Europea.

En els seus escrits, l'autor també tracta les principals fites en les relacions Espanya-la Xina.

Exambaixador d'Espanya a la Xina

Eugeni Bregolat ha estat ambaixador d'Espanya a la Xina durant tres períodes entre 1987 i 2013. Professor honorífic de la Universitat de Nankai (Tianjin), el 2014 va ser nomenat doctor honoris causa per la UdL, i actualment és president honorífic de la Cátedra de Estudios Asiáticos UdL-Santander des de la seva fundació.

Mostrar formulari de contacte