Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 150 participants a les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell

Més de 150 participants a les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell

L'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha obert les xerrades a la Sala de Sant Domènec Xavier Morlans ha centrat la primera jornada en l'essència de la fe
Jornades de Teologia 2013 - Sala Sant Domènec
29/08/2013 18:26

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha inaugurat aquest dijous a la Seu les Jornades de Teologia, que tenen com a lema "Donar testimoni del que creiem. Pensar de nou, la fe".  Vives ha assenyalat que "l'Any de la Fe ha de servir per recordar la història de l'Església i les persones que han contribuït al creixement de la societat".

Després de la presentació de l'arquebisbe d'Urgell, el doctor Xavier Morlans, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya ha iniciat la seva primera ponència, que ha versat sobre l'essència de la fe. Morlans ha parlat de l'evolució del desig d'autonomia i de llibertat del subjecte a Occident, des del segle XVII i fins a l'actualitat. Així mateix, ha fet una anàlisi molt completa dels moviment socials i de les actituds humanes al llarg de la història.

A més a més, ha parlat de la crisi actual en relació amb la transmissió de la fe cristiana. Finalment, ha tractat les experiències humanes fonamentals, a partir de les quals es pot intentar "un diàleg i una presentació de la fe cristiana".

A la tarda, en acabar les ponències, s'ha dut a terme una Eucaristia  a l'església del Seminari amb la participació dels assistents a les jornades.

Mostrar formulari de contacte