Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 2.000 escolars han tornat a les classes a la Seu d'Urgell

Més de 2.000 escolars han tornat a les classes a la Seu d'Urgell

El curs comença amb normalitat en tots els centres excepte al CEIP Albert Vives, on s’ha col.locat una tanca de protecció per evitar el risc de despreniments L’Ajuntament de la Seu s’ha compromès a reparar inicialment la teulada
Aula CEIP la Valira - 2009
14/09/2009 18:19

Més de 2.000 escolars han començat aquest dilluns el curs 2009-2010 a la Seu d’Urgell. Els nois i noies cursen l’educació infantil, la primària i l’ESO. L’alumnat es reparteix entre l’IES Joan Brudieu i els col.legis Pau Claris, la Salle, la Valira, Castellciutat i Albert Vives.

Precisament en aquest últim centre, l’Albert Vives, s’ha decidit iniciar finalment el curs després que s’hagi col.locat una tanca al voltant de l’edifici principal de l’escola. Els tècnics municipals consideren que la mesura garanteix, de moment, la seguretat dels infants enfront el risc de despreniments a la teulada, detectats a principis d’estiu. Tot i així, el director del col.legi, Isidor Alberich, opina que cal buscar una solució no provisional, sinó definitiva.

En aquest sentit, l’Ajuntament de la Seu ha manifestat que es farà càrrec de la reparació de la coberta, a l’espera d’una inversió prevista al centre pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, inclosa en el Pla de Viabilitat presentat l'any passat.

L’Ajuntament de la Seu i el departament d’Educació es reuniran el pròxim 5 d’octubre per parlar de les intervencions. Així mateix, l’AMPA del col.legi també es trobarà aquest dimarts per debatre i informar de la situació actual.

Pel que fa a la resta de centres de la Seu, normalitat absoluta en l’inici de curs. El CEIP la Valira, continua enguany en la ubicació provisional al carrer de l’Orri, en una instal.lació modular. El centre amplia els cursos, tal i com estava previst, i s’hi afegeixen dos classes de P-4. Les instal.lacions definitives es construiran a la zona de l’Horta del Valira i s’espera que ja es puguin gaudir durant el pròxim curs escolar.

Les xifres

En aquest curs 2009-10 han tornat a classe un total 2.059 alumnes d'escolarització obligatòria i segon cicle d'educació infantil repartits en els diferents centres educatius: el CEIP Albert Vives (495 alumnes); el CEIP Pau Claris (335 alumnes); el nou CEIP la Valira (66 alumnes, 46 de P3); el col•legi La Salle (628 alumnes: 431 de primària i 197 d'ESO); el CEIP Castell-Ciutat (28 alumnes) i l’IES Joan Brudieu (507 alumnes d'ESO). En aquest nou curs escolar han iniciat la seva escolarització a P3 un total de 171 infants de La Seu i Castellciutat.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, Mireia Alba, ha explicat que l'inici de la primera jornada escolar ha transcorregut amb “normalitat”. Alba ha destacat que “esperem que el Departament d'Educació doni la resposta més ràpida possible als plans de viabilitat previstos, tant al CEIP Albert Vives com al CEIP de Castell-Ciutat”.

Com cada estiu, abans d'iniciar-se el nou curs, l'Ajuntament de La Seu d'Urgell ha portat a terme tasques de manteniment als diferents centres educatius de la ciutat, principalment de pintura, neteja i jardineria.

Mostrar formulari de contacte